anteks Opublikowano 28 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Zapewne dla podniesienia blg jak w belgach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 7 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2016 (edytowane) W sobotę zaczęła pracę dziesiątka, jako kontynuacja w planach był tylko koźlak ale pomyślałem o porterze. 5,00 kg Monachijski jasny 29.7%5,00 kg Monachijski ciemny 29.7%5,00 kg Wiedeński 29.7%1,00 kg Maris Otter 5.9%0,50 kg Special X 3%0,25 kg Pszeniczny karmelowy Optima 1.5%0,10 kg Carafa Special III 0.6% Według Brewers Friend i wydajności 65% wychodzi 39 litrów, BLG 21, inne parametry także w stylu, ale chcę zapytać o sensowność tej mieszanki słodów podstawowych. W temacie specjalnych bazuję na tym co mam w magazynie, nie ma przeszkód żeby dokupić cokolwiek. edit: ok, doczytałem, wszystko gra. Podobna mieszanka podstawowych jest dostępna w HB. A ja znalazłem jeszcze kilo czekoladowego jasnego ze Strzegomia i myślę o dodaniu 250 g albo zastąpienia nią połowy Special X. Edytowane 7 Listopada 2016 przez zasada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się