Wojen Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 (edytowane) Wygląd Ciemne, czarne. Piana znika dość szybko. Aromat Śliwka, alkohol, skórka od chleba. Przyjemny, intrygujący. Jest jeszcze coś w aromacie ale nie jestem w stanie tego opisać. Smak Zdecydowany smak słodów karmelowych, nie wyczuwam słodów palonych, ani posmaków kawowych, czekoladowych, może kawa zbożowa. Mocny smak skórki od chleba i śliwek suszonych. Rozgrzewające od alkoholu. Słodycz jak dla mnie na poziomie idealnym, ładnie balansuje się z innymi smakami. Wysycenie niskie, odpowiednie. Pierwszy domowy porter bałtycki jaki piłem, jeden z lepszych jakie piłem w ogóle. Bardzo nam (mi i żonie) smakował. Zarzuty mam tylko do piany. Po chwili znikła do zera. Edytowane 10 Lutego 2014 przez Wojen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojen Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Zapomniałem jeszcze pochwalić etykietę. Piwo nalane do butelki z białego szkła z wysoką prostą szyjką. Całość butelka i etykieta prezentowały się znakomicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Przy okazji - browar nazywa się Jama Lisia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojen Opublikowano 10 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 22 blg swoje robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Przypuszczam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi