b.dawid Opublikowano 14 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Wiem że to wątek tylko o imprezach i spotkaniach ale czy możemy w takich "kącikach" regionalnych założyć wątek dotyczący wspólnych zakupów? Planuję zakupy w alepiwo, najpóźniej będę składał zamówienie w poniedziałek wieczorem(na następny weekend mam plan) Jeśli wątek tu nie pasuje proszę o wywałkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 14 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 (edytowane) Sorki, za OT. Wiem że to wątek tylko o imprezach i spotkaniach ale czy możemy w takich "kącikach" regionalnych założyć wątek dotyczący wspólnych zakupów? No właśnie: http://www.piwo.org/..._20#entry257777 Wrzuć info o takiej potrzebie w ten wątek - głos w tej sprawie jest ważny. Edytowane 14 Lutego 2014 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keper Opublikowano 20 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Jak spotkamy się na pojedynkach piwowarskich, bo będzie trzeba poruszyć temat wspólnych zakupów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.dawid Opublikowano 20 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Na pojedynkach to spotkamy się już chyba PO zakupach, przy okazji pojedynków zapewne część z nas będzie robiła zakupy i jest okazja żeby taki wątek się przydał. Co do sadzonek to od kiedy będzie sprzedaż? Może warto jakąś wstępną listę robić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keper Opublikowano 20 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Od początku marca mają zacząć rozsyłać sadzonki. Takie informacje mam od dwóch sprzedających. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.dawid Opublikowano 20 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Podejmujesz się koordynacji wspólnych zakupów sadzonek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keper Opublikowano 20 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Nie ma problemu, sobie i tak będę zamawiać. Wszyscy na tym skorzystamy, jak zrobimy większe zamówienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.dawid Opublikowano 20 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Możesz tylko przypomnieć tutaj warunki zamówienia/kwoty i jakie odmiany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ras13 Opublikowano 20 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Facet sprzedaje sadzonki chmielu Sybilla i Magnum: http://tablica.pl/of...py-ID4iNuN.html Otrzymałem dzisiaj odpowiedź w sprawie sadzonek: "Sadzonki jednoroczne Sybilli oraz sztobry Magnum i Sybilli będę rozsyłał pod koniec marca. Cena sztobrów to 5 zł sztuka zaś cena sadzonek jednorocznych to 9 zł za sztukę." Ja również zakupił bym sadzonki/sztobry chmielu, może zrobimy wspólne zamówienie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon90 Opublikowano 20 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 (edytowane) Również będę zainteresowany sadzonkami, w przyszłości można by pomyśleć o grupowym zamówieniu surowców z słodowni optima lub strzegom, w porównaniu z innymi sklepami mają bardzo atrakcyjne ceny. Edytowane 20 Lutego 2014 przez Szymon90 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keper Opublikowano 20 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Trzeba się częściej wspólnie spotykać i obgadać zbiorowe zamówienia. Odwiedzałem dzisiaj strony Optimy i Strzegomia, Ceny mają zdecydowanie lepsze niż większość sklepów internetowych. Opłacalność będzie przy większych zakupach. Pytanie jakie zamówienia robicie przeważnie, po parę, kilkanaście czy kilkadziesiąt kilo za razem ? Odnośnie sadzonek chmieli, to cytuję kolejną wiadomość jaką otrzymałem na maila: "Cena za sztukę to ok 10 zł ale zawsze są jakieś gratisy. Odmiany które będę sprzedawać to Lubelski, Magnum, Marynka, Sybilla i Hallertauer. Sprzedaż rozpocznę na początku marca." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ras13 Opublikowano 20 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Do sadzonek należę jak najbardziej, a jeśli chodzi o słody to się wstrzymuję. Dopiero jestem po drugiej warce, śrutownika nie mam więc na razie odpada. Ale pomysł dobry. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon90 Opublikowano 20 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Ja również nie posiadam śrutownika, ale to żaden problem ponieważ w optimie jak i strzegomiu jest opcja śrutowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ras13 Opublikowano 20 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 (edytowane) No ale przetrzymywanie ześrutowanych słodów w dużej ilości chyba mija się z celem. Edytowane 20 Lutego 2014 przez ras1313 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.dawid Opublikowano 20 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Ja tam jakoś sobie radzę zelmerem, ale już wyczerpuje moją cierpliwość. Zakupy ze słodami to pomysł niezły, tyle że w optimie to wybór kiepawy, nie wiem jak jakość względem strzegomia. Jeśli z optimy to wziął bym monachijski 5kg i może karmelowego ciemnego 5kg. Gdyby więcej osób zebrało się na zakupy w strzegomiu to coś jeszcze bym dokoptował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ras13 Opublikowano 20 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2014 Można zrobić oddzielny zakup chmielu hurtem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.dawid Opublikowano 26 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 planuję zakupy w twojbrowar.pl - zamówienie pójdzie 3.03 jeśli ktoś chętny to zapraszam do paczki. wstępnie wolnego miejsca na około 20kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzeHu Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Ja dopiero pod koniec marca planuje ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.dawid Opublikowano 26 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 W sumie nie mam parcia na zakupy teraz-już, chciałem zmodyfikować nieco zasyp na dry stouta, ale ważniejsze to kupić świeżych chmieli bo mam same starocia i nie specjalnie pasujące. Chyba że ktoś w okolicy ma do odsprzedania w miarę świeży east kent golding i fuggles/willamette? Z drożdżami zaryzykuję gęstwę po owsianym(ponad miesiące) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keper Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Za tydzień będę mieć świeżą gęstwa, jak będzie jej sporo, to mogę odstąpić na warkę. Co do zakupów, to planuje zrobić na początku przyszłego tygodnia w HB lub Twój Browar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.dawid Opublikowano 26 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Jak już dojdzie do zakupów to pewnie drożdże wezmę, a zakupy planujesz indywidualnie czy bierzesz po uwagę jakieś wspólne zamówienie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keper Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Może być wspólne. Nie mam nic przeciwko. Jedynie trzeba ustalić co chcecie i jak odbierzecie zamawiane rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon90 Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Ja też chętnie się dołączę, wstępnie potrzebuję: http://twojbrowar.pl/prestashop/pl/laboratorium-piwowarskie/704-pirosiarczyn-sodu-400g.html http://twojbrowar.pl/prestashop/pl/fermentownia-browaru/1079-fermentor-33l-z-pokrywa-przezroczysty.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keper Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 OK, dołożyłem do koszyka, kto jest jeszcze chętny ? Zamówienie wysłałbym w piątek, tak żeby paczka wyszło z TB po weekendzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
b.dawid Opublikowano 26 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 (edytowane) W sumie miałem w poniedziałek składać zamówienie, jeśli nie problem to dopisze się i podrzucę jutro co potrzebuję bo liste mam w pracy. A co do odbioru, napisz gdzie i jak Tobie najwygodniej i czy kase potrzebujesz wcześniej Edytowane 26 Lutego 2014 przez b.dawid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi