Mariusz_CH Opublikowano 14 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 (edytowane) Keda - Czeski Pils Z etykiety: Ekstrakt początkowy: 12 BLG 23. XI. 2013r. Wygląd: Kolor jasno złoty, piwo lekko mętne - mętność jest pewnie wynikiem transportowania piwka. Piana: biała, grubopęcherzykowa, niska, dość szybko opadła do obrączki.. Aromat: chmiel i coś jeszcze (na urquelach fermentowane?) Smak: charakter raczej chmielowy, piwo wytrawne. Wydaje mi się, że piwko powinno mieć bardziej słodowy charakter, ale to zależy od interpretacji stylu przez piwowara. Edytowane 16 Lutego 2014 przez Mariusz_CH elroy i cml 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 14 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Użyte były urquele i rzeczywiście powinno być bardziej słodowe ale niestety mam bardzo twardą wodę a do czeskiego pilsa powinna być miękka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 14 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 (edytowane) Hehehe, wiedziałem, urquele tworzą swój specyficzny posmak i aromat, i go poznałem po roku od rozlewu hehehe. Edytowane 14 Lutego 2014 przez Mariusz_CH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 14 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 hehe nie po roku - 23.11.2013 a nie 23.02 - ale rzeczywiście urquelle są dosyć charakterystyczne - to moje ulubione dolniaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 14 Lutego 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 (edytowane) Sorki, bezmyślnie zinterpretowałem datę jako luty a nie listopad A Urquele poznam w nocy o północy Edytowane 15 Lutego 2014 przez Mariusz_CH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 14 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 kapsel nie dociśnięty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojen Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 (edytowane) Wygląd - w miarę klarowne, piana drobo i sredniopęcherzykowa, opada do obrączki, skąpo ale oblepia szkło. Aromat - chmiel i rzeczywiście coś jeszcze, na urquelach nie robiłem piwa ale może to to właśnie. Bardzo przyjemny aromat. Smak - chmiel, wyczuwalna goryczka, piwo dość wytrawne, trochę wodniste. Brak podbudowy słodowej, ale tylko trochę, kwestia tego kto co lubi. Pije się przyjemnie. Udane piwo, daję 8,5-9/10 w kategori jasny lager . Edytowane 18 Lutego 2014 przez Wojen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi