Daroos Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Cześć tu Darek mam oh.... choinka tylko 44 lata . Uwarzyłem aż... 4 warki w tym dwie z kita a dwie z chmieleniem ze słodów . Trafiłem na piwo.org naprawde przypadkiem i chętnie korzystam z tej nie przebranej rzeki (morza ) wiedzy jak dla początkującego . Obecnie fermentuje Przenicznego kita z Gazdawy ale jakoś dziwnie wygląda . Myśle ze prucz drożdży nie dodałem innych kolegów ale przekonam się póżniej hehe... Tak szacowne grono piwowarów mam nadzieje ze wybaczy mi przyszłe wpadki na forum ale z góry za nie żałuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olgierd Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 Witaj na forum Uważaj - bo piwowarstwo wciągnie Cię na dobre a potem nie będzie już odwrotu, hehehehe. Wpadkami się nie przejmuj i jak najszybciej zacznij zacierać. Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ronin Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Witaj na forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekKocurek Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Witaj na forum i... Obecnie fermentuje Przenicznego kita z Gazdawy ale jakoś dziwnie wygląda . Myśle ze prucz drożdży [..] Tak szacowne grono piwowarów mam nadzieje ze wybaczy mi przyszłe wpadki na forum ale z góry za nie żałuje ...żałuj, że nie włączyłeś modułu sprawdzania pisowni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Cześć Myślę że szczególnie powinieneś pozdrowić Elroya który jest właścicielem i adminem tegoż forum a jest z Krakowa, oraz moderatorów Dori z Ślaska cieszyńskiego i Makarona z UK a nie kolegów hanysów (tłumaczono mi ostatnio że hanys to nie jest obraźliwe słowo ) To oczywiście to było w ramach żartów, o mętności kitów z gozdawy poczytaj tu: http://www.piwo.org/topic/12661-coopers-vs-gozdawa-vs-muntons/ http://www.piwo.org/topic/12919-blog-dori-gozdawa-christmas-ale-ocena/ http://www.piwo.org/topic/12798-gozdawa-pale-ale/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Witam i życzę powodzenia w warzeniu, ale porzuć te puchy bo szkoda na nie kasy jeśli masz warunki na zacieranie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maggot Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Witam kolegę z Zabrza Zacieranie jest najlepsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KosciaK Opublikowano 27 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Powoli zaczyna się tu w okolicy tłoczno od piwowarów robić Samych udanych warek! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daroos Opublikowano 3 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Dzięki za przywitanie....fakt moduł sprawdzania pisowni muszę włączyć Pozdrowienia są dla wszystkich a ze szczególnie dla sąsiadów.... chyba identyfikuje się juź z tym regionem Ogulnie to jestem gorolem i lubie hanysów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeeR Opublikowano 11 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2014 Witają Bielszowice Ja to jestem na etapie leżakowania pierwszego BK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafikius Opublikowano 24 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 (edytowane) Witaj, My też jesteśmy początkujący ale po dwóch warkach z puchy ( raczej nieudanych) baaardzo udała nam się warka zacierana, właśnie Hefe-weizena. warzona na początku marca i już prawie zniknęła. Więc do "zupek kuksu" jak to mówią starzy wyjadacze raczej nie wrócimy. Polecamy jak najszybciej zabrać się za zacieranie. Edytowane 24 Marca 2014 przez Rafikius Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się