Skocz do zawartości

Witam wszystkich szczególnie piwowarów z okolic Zabrza


Daroos

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć tu Darek mam oh.... choinka tylko 44 lata . Uwarzyłem aż... 4 warki w tym dwie z kita a dwie z chmieleniem ze słodów . Trafiłem na piwo.org naprawde przypadkiem i chętnie korzystam z tej nie przebranej rzeki (morza ) wiedzy jak dla początkującego . Obecnie fermentuje Przenicznego kita z Gazdawy ale jakoś dziwnie wygląda . Myśle ze prucz drożdży nie dodałem innych kolegów ale przekonam się póżniej hehe... Tak szacowne grono piwowarów mam nadzieje ze wybaczy mi przyszłe wpadki na forum ale z góry za nie żałuje

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witaj na forum :)

Uważaj - bo piwowarstwo wciągnie Cię na dobre :) a potem nie będzie już odwrotu, hehehehe.

Wpadkami się nie przejmuj i jak najszybciej zacznij zacierać.

Powodzenia.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witaj na forum i...

 

Obecnie fermentuje Przenicznego kita z Gazdawy ale jakoś dziwnie wygląda . Myśle ze prucz drożdży [..]

Tak szacowne grono piwowarów mam nadzieje ze wybaczy mi przyszłe wpadki na forum ale z góry za nie żałuje

 

...żałuj, że nie włączyłeś modułu sprawdzania pisowni ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Cześć :)

 

Myślę że szczególnie powinieneś pozdrowić Elroya który jest właścicielem i adminem tegoż forum a jest z Krakowa, oraz moderatorów Dori z Ślaska cieszyńskiego i Makarona z UK a nie kolegów hanysów (tłumaczono mi ostatnio że hanys to nie jest obraźliwe słowo :smilies: )

 

 

To oczywiście to było w ramach żartów, o mętności kitów z gozdawy poczytaj tu:

http://www.piwo.org/topic/12661-coopers-vs-gozdawa-vs-muntons/

http://www.piwo.org/topic/12919-blog-dori-gozdawa-christmas-ale-ocena/

http://www.piwo.org/topic/12798-gozdawa-pale-ale/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzięki za przywitanie....fakt moduł sprawdzania pisowni muszę włączyć

Pozdrowienia są dla wszystkich a ze szczególnie dla sąsiadów.... chyba identyfikuje się juź z tym regionem

Ogulnie to jestem gorolem i lubie hanysów

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Witaj,

My też jesteśmy początkujący ale po dwóch warkach z puchy ( raczej nieudanych) baaardzo udała nam się warka zacierana, właśnie Hefe-weizena. warzona na początku marca i już prawie zniknęła.

Więc do "zupek kuksu" jak to mówią starzy wyjadacze raczej nie wrócimy.

Polecamy jak najszybciej zabrać się za zacieranie.

Edytowane przez Rafikius
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.