WiHuRa Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Piana: droba, ładnie klei szkło, opada do cienkiej warstwy Kolor: ciemno złoty, klarowne Aromat: mocno słodowy, w tle chmiel, po ogrzaniu robi się "landrynkowy" Smak: pełny, słodowy, chlebowy, lekko maślany, goryczka wyraźna, długo pozostajca Wysycenie: mogłoby być wyższe ale to już wiem dlaczego jest takie Ogólne wrażenia: Jak na mój gust jest tu za wysoka pełnia, trochę zaniżna to moim zdaniem sesyjność/pijalność, jest co prawda wyraźna goryczka ale ona jest gdzieś na końcu, obok. Brakuje mi w tym piwie balansu, być może to kwetia ułożenia się piwa z czasem. Dwa dolniaki, które piłem z browaru ŁośTu (Marcowe, Dortmunder) to porządnie zrobione lagery (widać że pewne różnice które mi nie pasują pasują kedzie, każdy robi piwo pod siebie i oto chodzi), chętnie spóbuje jeszcze jeszcze, mam nadzieję że coś od Ciebie, z dolnej fermentacji, jeszcze trafi do depozytu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keda Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 To jeszcze młode piwa, muszą jeszcze co najmniej miesiąc albo i dłużej postać w piwnicy. Po pierwsze ułożą się a po drugie jak się zrobi ciepło to zimny lagerek jest mniam. Obiecuję, że coś podrzucę ale pewnie dopiero końcem kwietnia lub w maju jak będzie z czego wybierać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się