eslord Opublikowano 10 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 (edytowane) Witam Czy któryś z Kol. nabył kociołek od tego sprzedawcy http://tablica.pl/of...28-ID3QdJZ.html ? [media] [/media] Z tego co wiem to poszło kilka sztuk na forum ??? Jestem tym zainteresowany wiec proszę o kontakt osoby które to maja. pozdr. Edytowane 10 Marca 2014 przez eslord Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesoly Opublikowano 10 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Kolega kupił, używa, zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eslord Opublikowano 10 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Wesoły a mógłbyś mi dać namiar na kolegę jeśli to nie problem? Chciałbym zapytać o parę rzeczy.. pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ekotechnika Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 Używam od roku, generalnie jestem zadowolony, choć ma parę wad. Chętnie pogadam na jego temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andre356 Opublikowano 29 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2014 Panowie, napiszcie jak się sprawują te klony, o jakie wady chodzi. Proszę z czystej ciekawości bo sam kiedyś myślałem i czymś takim, ale ostatecznie stanęło na innym rozwiązaniu, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom Kos Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Mozę ktos mógłby nakręcić filmik jak się w tym warzy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ekotechnika Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Podgrzewasz wodę (ok. 45-50 l), wsypujesz słód do kosza zasypowego, zamykasz. W momenie kiedy temperatura osiągnie zadany poziom, wpuszczasz kosz do zbiornika. Pompa cyrkuluje wodę przez kosz zasypowy (jak w braumaistrze). Po zacieraniu windą wyciąga się kosz (jest bardzo ciężki). Można wtedy przelać kosz goracą wodą (pseudo wysładzanie). W tym momenie rośnie temperatura do poziomu wrzenia. No i dalej już normalka ... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eslord Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 (edytowane) Sprzet wyglada znajomo to chyba ten sam producent Edytowane 11 Kwietnia 2014 przez eslord Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tom Kos Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Fajne, szkoda, że jak na mnie za drogie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eslord Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2014 W porownaniu do braumeistra cena jest ok mozna warzyc 50 - 70 l jesli owy "producent" zrobi Ci dzielony filtrator mozna warzyc pewnie 25l - 50l - 70l jednak Pan spawacz ceni sie za taka usluge... Ja pracuje teraz nad czyms podobnym o wybiciu 50L calkowicie bez spawania i powinno sie zamknac w 3k pln... jesli testy wypadna pomyslnie podziele sie tym na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ekotechnika Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2014 Można zamówić bez płaszcza wodnego, wtenczas będzie taniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
br.an.tr Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Czy przy takim wysładzaniu. Jak jest w filmie drugim. Spuszczanie z takiej wysokości to przecież natlenia się brzeczka. Tak mi się wydaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacenty Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2014 (edytowane) Czy przy takim wysładzaniu. Jak jest w filmie drugim. Spuszczanie z takiej wysokości to przecież natlenia się brzeczka. Tak mi się wydaje. Nawet, jeśli się natlenia, to nie ma czym się przejmować. Napowietrzenie brzeczki, nie jest w żaden sposób groźne dla naszych piw. To może być ważne dla dużych browarów, gdzie muszą wyeliminować wszystkie czynniki mogące mieć wpływ na smak, trwałość i powtarzalność piwa. Dla domowego piwowara problem taki nie istnieje. Edytowane 18 Kwietnia 2014 przez Jacenty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się