Skocz do zawartości

co wyjdzie z takiego zasypu?


nikitechi

Rekomendowane odpowiedzi

Zasyp jest jak na Brown Porter, ale bez słodu Brown:P

Co z tego może wyjść?;>

 

 

Słód Pale Ale 3,88kg

Caramunich III 0,58kg

Słód Cara-Crystal 0,3kg

Słód czekoladowy ciemny 0,2kg

Płatki jęczmienne 0,4kg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Jestem mocno zaskoczony efektem, jest naprawde smaczne. Mocno czuć torfowość, paloność, ostatnio zaczely wychodzic nuty karmel/tofii.

 

Nie da się go podpisać pod żaden z ciemnych styli, bo nie smakuje jak stout czy porter, ale ma cechy każdego z nich.

 

Nie miałem co do niego specjalnych nadziei, ale jest naprawde solidnie:)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mocno czuć torfowość, paloność, ostatnio zaczely wychodzic nuty karmel/tofii.

To może pod jakiegoś szkota się da podpiąć?

Jakie ekstrakt początkowy i alkohol objętościowo Ci wyszedł?

 

Myślisz, że można to pod coś szkockiego podpiąć? Bo przyznam szczerze, sam nigdy nie piłem:)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Myślisz, że można to pod coś szkockiego podpiąć? Bo przyznam szczerze, sam nigdy nie piłem:)

To toffi i karmele mnie podprowadziły, ale także nie miałem do czynienia z 80 szylingowcem żeby mówić cokolwiek.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Myślisz, że można to pod coś szkockiego podpiąć? Bo przyznam szczerze, sam nigdy nie piłem:)

To toffi i karmele mnie podprowadziły, ale także nie miałem do czynienia z 80 szylingowcem żeby mówić cokolwiek.

No niestety opis nie pasuje do wrażeń z degustacji:)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam

Chciałbym sie poradzić czy z przepisu który podam wyjdzie cos ciekawego

 

Bedzie do mocna ipa (ok 19blg)na belgijskich drożdżach m27 o profilu słodowym/owocowym. Zacierana na słodko

robione z resztek tego co mi zostało.

 

Pilzneński 5kg

monachijscki 0,5

pszeniczny 0,5

karmelowy 30ebc 0,8

karmelowy 300 0,5

 

chmielone

przez całe gotowanie

amarillo 40g

citra 50g

 

i na zimno te same chmiele po 50 g

 

obawiam się dużego zasypu słodów karmelowych co one dają w wiekszej ilości?

Edytowane przez gonzios
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.