nikitechi Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Zasyp jest jak na Brown Porter, ale bez słodu Brown:P Co z tego może wyjść?;> Słód Pale Ale 3,88kg Caramunich III 0,58kg Słód Cara-Crystal 0,3kg Słód czekoladowy ciemny 0,2kg Płatki jęczmienne 0,4kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 (edytowane) . Edytowane 1 Kwietnia 2014 przez Ray Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszO. Opublikowano 30 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2014 Czarne piwo, prawie brown porter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tupta83 Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 no pewnie już się mozesz pochwalić jak smakuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikitechi Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Jestem mocno zaskoczony efektem, jest naprawde smaczne. Mocno czuć torfowość, paloność, ostatnio zaczely wychodzic nuty karmel/tofii. Nie da się go podpisać pod żaden z ciemnych styli, bo nie smakuje jak stout czy porter, ale ma cechy każdego z nich. Nie miałem co do niego specjalnych nadziei, ale jest naprawde solidnie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Mocno czuć torfowość, paloność, ostatnio zaczely wychodzic nuty karmel/tofii. To może pod jakiegoś szkota się da podpiąć? Jakie ekstrakt początkowy i alkohol objętościowo Ci wyszedł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikitechi Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2014 blg poczatkowe to 11,5°. Alkohol: 4,5% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikitechi Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Mocno czuć torfowość, paloność, ostatnio zaczely wychodzic nuty karmel/tofii. To może pod jakiegoś szkota się da podpiąć? Jakie ekstrakt początkowy i alkohol objętościowo Ci wyszedł? Myślisz, że można to pod coś szkockiego podpiąć? Bo przyznam szczerze, sam nigdy nie piłem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Myślisz, że można to pod coś szkockiego podpiąć? Bo przyznam szczerze, sam nigdy nie piłem:) To toffi i karmele mnie podprowadziły, ale także nie miałem do czynienia z 80 szylingowcem żeby mówić cokolwiek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nikitechi Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Myślisz, że można to pod coś szkockiego podpiąć? Bo przyznam szczerze, sam nigdy nie piłem:) To toffi i karmele mnie podprowadziły, ale także nie miałem do czynienia z 80 szylingowcem żeby mówić cokolwiek. No niestety opis nie pasuje do wrażeń z degustacji:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzios Opublikowano 1 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 (edytowane) Witam Chciałbym sie poradzić czy z przepisu który podam wyjdzie cos ciekawego Bedzie do mocna ipa (ok 19blg)na belgijskich drożdżach m27 o profilu słodowym/owocowym. Zacierana na słodko robione z resztek tego co mi zostało. Pilzneński 5kg monachijscki 0,5 pszeniczny 0,5 karmelowy 30ebc 0,8 karmelowy 300 0,5 chmielone przez całe gotowanie amarillo 40g citra 50g i na zimno te same chmiele po 50 g obawiam się dużego zasypu słodów karmelowych co one dają w wiekszej ilości? Edytowane 1 Maja 2014 przez gonzios Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się