Skocz do zawartości

Szybkie piwo


Staszku

Rekomendowane odpowiedzi

no to mamy formułę I w szybkości robienia piwa. 2 tygodnie to proces fermentacji burzliwej, cichej i nawet gazowania w kegu to za mało, chyba że ktoś lubi pić wymiociny drożdżowe. Smacznego.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Przesadzacie. Jak lekkie piwo to drożdże sobie w ciągu kilku dni z nim poradzą i można butelkować. Nagazuje się i sklaruje w butelce, większa ilość osadu nie przeszkadza bo to i tak do szybkiego spicia. No i w ciągu 2 tyg można już mieć pijalne piwo.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.