stachu68 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Mam wrażenie, że Wasze piwa są niejadalne po kilku dniach od butelkowania. są pijalne (nie każde), ale wolimy piwa o ułożonym profilu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Eksperyment uważam za udany choć powtarzać go nie będę, ale dalej twierdzę, że da się zrobić piwo do picia po 2 tygodniach. Pewnie, że się da. Można i chochlą pić z wiadra, po co butelkować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sejler Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Słyszałem też o takich co pili zacier na bimber, Polak potrafi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej.b Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 no to mamy formułę I w szybkości robienia piwa. 2 tygodnie to proces fermentacji burzliwej, cichej i nawet gazowania w kegu to za mało, chyba że ktoś lubi pić wymiociny drożdżowe. Smacznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThoriN Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 no to mamy formułę I w szybkości robienia piwa. Chcesz taką formułę, to do koncernów trzeba się zwrócić - mój kolega z Żywca coś kiedyś wspominał o magicznej, 24-godzinnej recepturze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Przesadzacie. Jak lekkie piwo to drożdże sobie w ciągu kilku dni z nim poradzą i można butelkować. Nagazuje się i sklaruje w butelce, większa ilość osadu nie przeszkadza bo to i tak do szybkiego spicia. No i w ciągu 2 tyg można już mieć pijalne piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Ja bym jakąś pszenicę jednak zrobił. Czas fermentacji na kangurach, w optymalnych warunkach to 4 do 7 dni. Brak cichej, drugi tydzień na gazowanie. Może się udać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się