stachu68 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Mam wrażenie, że Wasze piwa są niejadalne po kilku dniach od butelkowania. są pijalne (nie każde), ale wolimy piwa o ułożonym profilu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Eksperyment uważam za udany choć powtarzać go nie będę, ale dalej twierdzę, że da się zrobić piwo do picia po 2 tygodniach. Pewnie, że się da. Można i chochlą pić z wiadra, po co butelkować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sejler Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Słyszałem też o takich co pili zacier na bimber, Polak potrafi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej.b Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2014 no to mamy formułę I w szybkości robienia piwa. 2 tygodnie to proces fermentacji burzliwej, cichej i nawet gazowania w kegu to za mało, chyba że ktoś lubi pić wymiociny drożdżowe. Smacznego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ThoriN Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 no to mamy formułę I w szybkości robienia piwa. Chcesz taką formułę, to do koncernów trzeba się zwrócić - mój kolega z Żywca coś kiedyś wspominał o magicznej, 24-godzinnej recepturze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Przesadzacie. Jak lekkie piwo to drożdże sobie w ciągu kilku dni z nim poradzą i można butelkować. Nagazuje się i sklaruje w butelce, większa ilość osadu nie przeszkadza bo to i tak do szybkiego spicia. No i w ciągu 2 tyg można już mieć pijalne piwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Ja bym jakąś pszenicę jednak zrobił. Czas fermentacji na kangurach, w optymalnych warunkach to 4 do 7 dni. Brak cichej, drugi tydzień na gazowanie. Może się udać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi