lolo Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 kiedyś próbowałem coś fermentować na US-05 w niższych temp. straszny diacetyl był w piwie mimo przerwy diacetylowej, jak widać za krótka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezary Daniluk Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Na razie nic nie ruszam, niechaj sobie spokojnie pracuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 (edytowane) Na razie nic nie ruszam, niechaj sobie spokojnie pracuje. Przewidź jednak podniesienie temperatury pod koniec burzliwej, moje US-05 w 12-13°C doszły do 5°Blg i zakończyły działanie, po podniesieniu temperatury do 18°C dojadły jeszcze dwa stopnie. Edytowane 8 Kwietnia 2014 przez korzen16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezary Daniluk Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2014 (edytowane) Jadą w tej chwili w ~15 stopniach więc wszystko jest na jak najlepszej drodze do poprawnego przefermentowania Jeśli będzie na zewnątrz ciepło to i w środku temperatura pójdzie do góry Na tą chwilę bardzo ładnie bulgocze, często aczkolwiek spokojnie Na zewnątrz - miałem na myśli na dworzu im na dworzu cieplej tym i w środku budynku też cieplej, chociaż to cieplej już się skończyło. Dzisiaj 9.04 - 15,7 stopnia na zewnątrz fermentora. Może jeszcze uda się jakiegoś spokojnego dolniaka uwarzyć - jeśli temperatury w budynku będą ~10-12 stopni Edytowane 9 Kwietnia 2014 przez Cezary Daniluk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się