podlin7 Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 (edytowane) Hej, właśnie przelałem swoje pierwsza warke na cicha fermentacje ciekawe co z niego będzie Nie powstało by ono bez Grześka tzn. Bielok-a, za co mu dzięki wielkie. A tak z konkretów to jest to zmodyfikowana receptura z działu receptury. Mało klasyczny Pils: słód karapils około 30dag słód pilzneński 4 kg chmiel maryna 40g chmiel armoatyczny lubelski 20g drożdże górnej fermentacji 1 p s 05 zacieranie: ok 64 st. C - 30 min. ok 74 st. C - 45 min. Chmielenie: 50 min. goryczkowy chmiel ostatnie 10 min. aromatyczny Fermentacja 1. 8dni temperatura około 16-17 st. C 2. około 2 tyg. Edytowane 12 Lipca 2009 przez podlin7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 12 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 Cześć Rozumiem że dzis zlałeś na cichą fermentację? mierzyłeś do ilu blg zeszło Ci po burzliwej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
podlin7 Opublikowano 12 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2009 Tak, była około 5 °Blg trochę za mało w sumie wody dodałem, ale wiem juz jakie błędy popełniłem teraz właśnie szukam jakiegoś nowego przepisu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
podlin7 Opublikowano 13 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2009 (edytowane) HEHE Piwko wyszło pomimo ze młode dość smaczne Jutro jazda z nastepnym piwem tym razem pszeniczne Weizenbier Słód pilzneński 1,9 kg Słód pszeniczny 2,1 kg Chmiel Lubelski, granulat, 50 g Warzonko: 42°C - 20 min 64°C - 35 min 72°C - 45 min Chmielenie: 1 godz. 15 g lubelski Edytowane 14 Sierpnia 2009 przez podlin7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się