Jump to content

Infernal beer


Recommended Posts

Hej, właśnie przelałem swoje pierwsza warke na cicha fermentacje ciekawe co z niego będzie :D:beer: Nie powstało by ono bez Grześka tzn. Bielok-a, za co mu dzięki wielkie. A tak z konkretów to jest to zmodyfikowana receptura z działu receptury.

 

Mało klasyczny Pils:

 

słód karapils około 30dag

słód pilzneński 4 kg

chmiel maryna 40g

chmiel armoatyczny lubelski 20g

drożdże górnej fermentacji 1 p s 05

 

zacieranie:

ok 64 st. C - 30 min.

ok 74 st. C - 45 min.

Chmielenie:

50 min. goryczkowy chmiel

ostatnie 10 min. aromatyczny

 

Fermentacja

1. 8dni temperatura około 16-17 st. C

2. około 2 tyg.

Edited by podlin7
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

HEHE Piwko wyszło pomimo ze młode dość smaczne :) Jutro jazda z nastepnym piwem tym razem pszeniczne :D

 

Weizenbier

 

Słód pilzneński 1,9 kg

Słód pszeniczny 2,1 kg

Chmiel Lubelski, granulat, 50 g

 

 

Warzonko:

 

 

42°C - 20 min

64°C - 35 min

72°C - 45 min

 

 

Chmielenie:

 

1 godz. 15 g lubelski

Edited by podlin7
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.