podlin7 Posted July 12, 2009 Share Posted July 12, 2009 (edited) Hej, właśnie przelałem swoje pierwsza warke na cicha fermentacje ciekawe co z niego będzie Nie powstało by ono bez Grześka tzn. Bielok-a, za co mu dzięki wielkie. A tak z konkretów to jest to zmodyfikowana receptura z działu receptury. Mało klasyczny Pils: słód karapils około 30dag słód pilzneński 4 kg chmiel maryna 40g chmiel armoatyczny lubelski 20g drożdże górnej fermentacji 1 p s 05 zacieranie: ok 64 st. C - 30 min. ok 74 st. C - 45 min. Chmielenie: 50 min. goryczkowy chmiel ostatnie 10 min. aromatyczny Fermentacja 1. 8dni temperatura około 16-17 st. C 2. około 2 tyg. Edited July 12, 2009 by podlin7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
bielok Posted July 12, 2009 Share Posted July 12, 2009 Cześć Rozumiem że dzis zlałeś na cichą fermentację? mierzyłeś do ilu blg zeszło Ci po burzliwej? Link to comment Share on other sites More sharing options...
podlin7 Posted July 12, 2009 Author Share Posted July 12, 2009 Tak, była około 5 °Blg trochę za mało w sumie wody dodałem, ale wiem juz jakie błędy popełniłem teraz właśnie szukam jakiegoś nowego przepisu Link to comment Share on other sites More sharing options...
podlin7 Posted August 13, 2009 Author Share Posted August 13, 2009 (edited) HEHE Piwko wyszło pomimo ze młode dość smaczne Jutro jazda z nastepnym piwem tym razem pszeniczne Weizenbier Słód pilzneński 1,9 kg Słód pszeniczny 2,1 kg Chmiel Lubelski, granulat, 50 g Warzonko: 42°C - 20 min 64°C - 35 min 72°C - 45 min Chmielenie: 1 godz. 15 g lubelski Edited August 14, 2009 by podlin7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now