ewemarkam Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 38 minut temu, punix napisał: Ekstrakt pogotowany w małej ilości wody zawsze możesz jeszcze dodać w trakcie fermentacji, jeśli chciałbyś wyższe blg. Co do wydajności, może za szybko wysładzałeś? Ewentualnie zbyt grubo ześrutowany słód, choć nie wiem, jak grubo musiałby być, żeby tak wydajność spadła Zmieniłem jedną rzecz względem przepisu jeszcze. Zacierałem w 18 litrach wody, a nie w 15 jak w przepisie. Będzie to miał aż taki wpływ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punix Opublikowano 4 Kwietnia 2020 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2020 (edytowane) 13 minut temu, ewemarkam napisał: Zmieniłem jedną rzecz względem przepisu jeszcze. Zacierałem w 18 litrach wody, a nie w 15 jak w przepisie. Będzie to miał aż taki wpływ? Nie, w tym bym nie upatrywał powodu. Edytowane 4 Kwietnia 2020 przez punix Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się