FurioSan Opublikowano 8 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Jak poszło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
takijiro Opublikowano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Było mega. High Five Panie i Panowie. I zakażenia nie będzie ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem0 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 komary na aromat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 (edytowane) No to już wiem o czym mówiłeś że szkodników u Ciebie lata sporo... ale że nawet atakujące wrzącym jadem węże też masz , to się nie spodziewałem Ja też już dotarłem , fermentor w piwnicy i trzymamy kciuki. Trzeba szybko je ogarnąć żeby było co degustować na następnym. Dzięki wszystkim ! EDIT : ale żeby zrobić jakąś foto dokumentację to nikt nie wpadł PrzemO , wklej jak będziesz miał chwilę recepturę tutaj ,żeby nie zginęła. Edytowane 8 Czerwca 2014 przez pepek84 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
takijiro Opublikowano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 komary na aromat Raczej jako pożywka dla drożdży. Przemek większość jadu węża przyjął na twarz, chociaż chyba wszystkim się po trochę dostało. Teraz jako, że jesteśmy obcykani co i jak to możemy warzyć nawet w Australii, wśród węży, moskitów, dzikich zwierząt i Aborygenów Dzięki wszystkim, a szczególnie gospodarzowi i jego towarzyszce, sędziemu i jego towarzyszce oraz abstynentom za transport Czyli kurcze wszystkim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russo Opublikowano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 No wiedziałem że tak będzie jak pojadę. Sama frajda, mnie ominęła i dzikie wonsze. Dzięki za spotkanie i wyczekuję do następnego. Tym razem siedzę do końca! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 I zakażenia nie będzie ;P Nie licz na cuda, polegaj na nich Dzięki wszystkim za spotkanie. PS U mnie już rano ładnie fermentowało, po takim napowietrzeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonZ Opublikowano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 Szkoda, że nie dałem rady i nie dotarłem, zwłaszcza jak mi jeszcze net stacjonarny wywaliło, normalnie komputer bez internetu można zamknąć w szafie i o nim zapomnieć. Ale z drugiej strony miałem najdalej ze wszystkich a niedziela to trochę słaby termin jak trzeba do pracy rano wstawać, a aparat to była pierwsza rzecz zaraz po drożdżach o której myślałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem0 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Dziękuję Wszystkim za spotkanie! Ustalamy powoli następny termin. Tak żeby więcej osób mogło przyjechać. Moja propozycja to 4 lipca? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
takijiro Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 4 lipca? W sam raz na amerykańską pszenicę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 (edytowane) Ja niestety tylko 1 lipca. A potem dopiero od 17 lipca. Ale jakieś minimalne szanse na zamianę grafiku są. Edytowane 10 Czerwca 2014 przez pepek84 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russo Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 Mi pasuje. Chyba że coś wyskoczy mi nagle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 10 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2014 To ja postaram się jakoś pozamieniać , może mi się uda wpaść i w tym terminie Ale tym razem już postaram się nie być mobilny bo to udręka słuchać waszych ochów i achów a samemu obejść się aromatem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russo Opublikowano 11 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2014 Popieram przed mówcę. Choćbym miał wracać na piechotę z tamtą to nie będę kierowcą Tyle piwo z koło a człowiek pije cole . Pepek, twój kwas chlebowy to chociaż stouta przypominał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem0 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 W lodowce zostało parę waszych piw :-) Rozumiem że mam je zdegustować:-D Szklaneczka Kantora tez jest :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 A moja buteleczka z płynem do e-fajki tam się gdzieś nie odnalazła ? Piwa oczywiście do zdegustowania. Ja wczoraj wypiłem twoje kolońskie. Na upał idealnie , chociaż chyba nie do końca takie leciutkie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem0 Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Chyba gdzieś widziałem biała małą buteleczke:-) Kolonskie wstępnie miało miec 11 a wyszło 13. Zmiana slodow na bruntala zrobiła robotę :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 12 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 Rozumiem że mam je zdegustować:-D Szklaneczka Kantora tez jest :-) Moje APA zostawiłem Ci do zdegustowania Szklaneczkę trzymaj do następnego spotkania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Jak sytuacja z AW u Was ? Ja omijam fermentor szerokim łukiem... siarkowodór po prostu zabija Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Blanche po prostu U mnie siedzi gdzieś w 17°C, wyraźna fermentacja zakończyła się gdzieś po 2 dniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 U mnie niestety 19 . Też szybko zakończyły działanie , 3 , 4 dni i pozamiatane. Tych drożdży już używałem raz , wtedy tez był siarkowodór.... ale w porównaniu do tego co jest teraz to pikuś. Zobaczymy. Najważniejsze że u Ciebie nic , to dobry znak. Przemo a jak u Ciebie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Mogły się zestresować że nie były uwodnione Teraz to nawet lepiej w wyższej trzymać to siarkowodór szybciej się zredukuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem0 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 Ja nie sprawdzałem U mnie fermentor był w 16 stopniach cały czas. Od wczoraj siedzi w temp. pokojowej. Może we wtorek przeleje do butelek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 Tak tylko chciałem poinformować że siarkowodór spadł do poziomu ledwie wyczuwalnego. Póki co oznak infekcji brak. Po Żywcu idzie w butelki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem0 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 U mnie też leci w butelki po Żywcu. Może zmienimy termin na 12 lipca? Przy okazji ogladniemy mecz o 3 miejsce w MŚ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się