pepek84 Opublikowano 3 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 No to chyba że tak. Skąd taką lodówe wytrzasnąłeś ? Ja dzis otwieram pierwszą butelkę AW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 3 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Skąd taką lodówe wytrzasnąłeś z amazona - tania nie byla ale jest wygoda jak dla mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djlaska Opublikowano 3 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 ja mam do zacierania lidlowski garnek izolowany mieszadło na prostownik i sterownik temperatury pamel. Do tego filtrator miedziany. Praktycznie bez obsługowe rozwiązanie tylko prądu potrzebuje mogę to zabrać. Ogranicza pojemność z zasypu nie wiele mam moge zabrać chmiele amerykańskie ale na niewiele się zdadzą. Zadbam więc może bardziej o żarcie na grila i kupię więcej karkówki co by mój wkład nie był zerowy . Co wy na to? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 3 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 (edytowane) dobra - co do tego co kto przynosi ja zabiorę - 3 kg pszeniczny ciemny Ireks - 5kg pszeniczny jasny ireks - 1 kg pszeniczny czarny To ja wezmę 0,3kg czekoladowego pszenicznego TF, 2kg pszenicznego ciemnego CM i 50g EKG(ewentualnie mogę IUNGE też wziąć). To Furiosan weź mniej tego ciemnego. Może ktoś ma paloną niesłodowaną pszenice? I tak jak ostatnio najlepiej ześrutowane już przynieść. edit: Djlaska a na jakie wybicie masz tą instalację? Edytowane 3 Lipca 2014 przez kantor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 3 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 To Furiosan weź mniej tego ciemnego. mówisz o czarnym czy ciemnym ? Jeśli chodzi o czarny - wezmę go w formie nieześrutowanej - na miejscu zdecydujemy co i jak jeśli chodzi o ciemny - dlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem0 Opublikowano 3 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Mam coś takiego jak cara wheat 0,2 kg kolor chyba 120. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 3 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 mówisz o czarnym czy ciemnym ? Jeśli chodzi o czarny - wezmę go w formie nieześrutowanej - na miejscu zdecydujemy co i jak jeśli chodzi o ciemny - dlaczego? O ciemnym, nie mam sensu żebyś tyle brał, jak ja go też zabiorę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 3 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Mam coś takiego jak cara wheat 0,2 kg będzie piwo na winie wszystko co się nawinie :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 6 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2014 Ja będę przed zamówieniem, więc magazyn mam wyczyszczony ze słodów i chmielu. Tym razem nic nie dosypię do gara. No chyba że Chinook na goryczkę. Natomiast przymierzam się do kilku belgów, więc na kolejne spotkanie jakieś płynne przytargam. No i z góry ostrzegam że będę wtedy lobbował za Belgian Black IPA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem0 Opublikowano 8 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 jak dla mnie B.B.I.P.A. może być. Sobota, godzina 15 pasuje ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 8 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2014 to może idąc na całość uimperjalnijmy B.B.I.I.P.A ? 15 jak dla mnie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 10 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Ja raczej na 15 się nie wyrobię, pewnie będę bliżej 16. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nymons Opublikowano 11 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Wszelkie oznaki na niebie i ziemi mówią, że jednak wbiję się na grilla/warzenie. Pytanie zatem, co jest potrzebne? Jeżeli będzie warzone coś ciemnego, to mogę przynieść ze sobą odrobinę carafa II special. Reszta mojego magazynu raczej nie jest imponująca (jakieś pale ale, monachijski, wiedeński, pszeniczny i jakieś karmele, różne amerykańskie, angielskie i polskie chmiele, ale nic nadzwyczajnego). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 11 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Jak warzymy 100% wheat stout, to możesz trochę jeszcze pszenicznego wziąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nymons Opublikowano 11 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Ile potrzeba? Mam całe 5kg nieześrutowanego pszenicznego jasnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 11 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Weź z kilogram, dwa max. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russo Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 (edytowane) Ja również się pojawię jakoś po 16, przywiozę piwko i mięso. Edit: U mnie pada od 0800, co robimy? Edytowane 12 Lipca 2014 przez russo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 W moich rejonach padać przestało. ale niebo zachmurzone od lewej do prawej i tylko 15°C. Prognozy pokazują możliwe słabe opady deszczu do 17:00. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 12 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Ide przelać na cicha i śrutować - taka jest moja odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem0 Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 W moich rejonach padać przestało. ale niebo zachmurzone od lewej do prawej i tylko 15°C. Prognozy pokazują możliwe słabe opady deszczu do 17:00. Pogodą nie ma się co przejmować. Będziemy siedzieć pod altaną która jest już zrobiona:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Ok. Z Małego Płaszowa odjeżdżają 211 o 13:45 i 15:46, będę jechał pewnie tym drugim. Na którym przystanku wysiąść? Są w Grabiach 3 z tego co widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem0 Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Grabie Szczurów:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem0 Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Ide przelać na cicha i śrutować - taka jest moja odpowiedź Zabierasz ta lodówkę do filtracji???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 12 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Właśnie dotarłem. Dziękuję wszystkim za naprawdę miło spędzony czas ( za podwózkę też ! ) . Poszło nadzwyczaj sprawnie , wbrew moim obawom Mam nadzieje do zobaczenia jeszcze w sierpniu ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi