Skocz do zawartości

BrewSession - czyli piwo-gril-warzenie


FurioSan

Rekomendowane odpowiedzi

Aha , PrzemO , wrzuć koniecznie przepis na te papryczki. Na zimowe chłodne wieczory spokojnie będzie można wyłączać ogrzewanie racząc się tym rarytasem. Były rewelacyjne !

Jednak taki słoiczek nie wystarczył.

Następnym razem zrobię więcej :-)

Dziękuję wszystkim za warzenie, piwo, grilla i ciekawe dyskusje.

Przepraszam za moją słabszą dyspozycję. :-)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Stout Pszenica 100%

 

15 BLG, Kolor 95,8 EBC, 31 IBU , 45l podzielone na trzy fermentory

 

Zasyp:

 

- pszeniczny (mieszany) 4 EBC 6 kg

- pszeniczny ciemny IREKS 16 EBC 4 kg

- prażona pszenica Fawcett 1600 EBC 0,9 kg

- czekoladowy Fawcett 1000 EBC 0,3 kg

- carawheat Weyermann 100 EBC 0,2 kg

- pszenica nie słodowana 6 EBC 0,5 kg

 

Chmielenie:

- 60' EKG 50g, Chinook 20g

- 15' Fuggles 50g

 

Drożdże:

- fermentor nr.1 (Kantor) - suche M03

- fermentor nr.2 (FurioSan) - suche US05

- fermentor nr.3 (Przem0) - gęstwa S04

Edytowane przez Przem0
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.