FurioSan Opublikowano 12 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Blg to 15 koma ciut. Zapach piekarni w całym domu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 Aha , PrzemO , wrzuć koniecznie przepis na te papryczki. Na zimowe chłodne wieczory spokojnie będzie można wyłączać ogrzewanie racząc się tym rarytasem. Były rewelacyjne ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem0 Opublikowano 13 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Rozumiem że mamy zadać drożdże do wiadra? :-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 13 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Przem0 - jeśli nie chcesz fermentowac na Bretanomyces Grabiensis to zaszczep brzeczke. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem0 Opublikowano 13 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Aha , PrzemO , wrzuć koniecznie przepis na te papryczki. Na zimowe chłodne wieczory spokojnie będzie można wyłączać ogrzewanie racząc się tym rarytasem. Były rewelacyjne ! Jednak taki słoiczek nie wystarczył. Następnym razem zrobię więcej :-) Dziękuję wszystkim za warzenie, piwo, grilla i ciekawe dyskusje. Przepraszam za moją słabszą dyspozycję. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 13 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Fotki chcecie tutaj czy wysłać linka tylko zainteresowanym? (nic kompromitującego nie ma) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem0 Opublikowano 13 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Kilka możesz tu wkleić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 13 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Zdjęcia z grilla. Jak mówiłem, kontrowersyjnych ani kompromitujących nie ma, ale jeśli ktoś sobie życzy żebym coś usunął to proszę o PMa. FurioSan i Rasle 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 13 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 No i super ! Dzięki za fajną fotorelację. Dobrze że Twój aparat nie pozwalał na cykanie zdjęć jak już się ściemniło... byłyby straaasznie rozmazane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 13 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 (edytowane) Miałem litość. Edytowane 13 Lipca 2014 przez adamsky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 13 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Kto poza mną przyniósł drożdże do Przem0? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 13 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Ja, suche M03 które zadałem i gęstwę S-04 po AW która została w lodówce Podziękowania wszystkim za spotkanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem0 Opublikowano 13 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 To się wyjaśniło co wrzuciłem do fermentora:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 14 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 szkoda że zadałem us-y plan był, że ty wrzucisz szkoty Masz zasyp/recepturę zapisaną ? jak tak to wklej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 14 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 wygląda na to że zacieraliśmy 11.9 kg ziarna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem0 Opublikowano 14 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 (edytowane) Stout Pszenica 100% 15 BLG, Kolor 95,8 EBC, 31 IBU , 45l podzielone na trzy fermentory Zasyp: - pszeniczny (mieszany) 4 EBC 6 kg - pszeniczny ciemny IREKS 16 EBC 4 kg - prażona pszenica Fawcett 1600 EBC 0,9 kg - czekoladowy Fawcett 1000 EBC 0,3 kg - carawheat Weyermann 100 EBC 0,2 kg - pszenica nie słodowana 6 EBC 0,5 kg Chmielenie: - 60' EKG 50g, Chinook 20g - 15' Fuggles 50g Drożdże: - fermentor nr.1 (Kantor) - suche M03 - fermentor nr.2 (FurioSan) - suche US05 - fermentor nr.3 (Przem0) - gęstwa S04 Edytowane 15 Lipca 2014 przez Przem0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 15 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Ciut inaczej przem0 0.9 było pszenicy 1600 EBC 0.3 'czekoladowego' 1450 EBC nie wiele to zmienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 I nie do końca tak Czekoladowy był 1000EBC ale z Fawcetta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 15 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 ale czy to robi różnicę ? PS. Przemo - ten Alt okazał się być tym co nazwałeś Kolshem dając mi spróbować - świetne piwo! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Mówiłem że to nie koelsh. Przemo na pewno nie pomyliły ci się butelki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem0 Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Mogłem pomylić Co było na kapslu?? Dzięki za miłe słowa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 15 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Na kapslu było alt. Kolor bursztyn może miedź. Ładna piana. Przyjemna gładka goryczka i ziołowy finisz. Proszę o linka do receptury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem0 Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 To był ALT:) Zmobilizowałeś mnie do uzupełnienia zapisków: http://www.piwo.org/topic/13721-browar-nachmielone-grabie/ Jutro będę zbierał piąte pokolenie drożdży Kolsch 2565, jeśli chcesz to pisz na priva. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 15 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Mam 3 wiadra pełne i plany na zapełnienie kolejnych. Alta/kolsha sobie na jesień albo wiosnę za planuje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem0 Opublikowano 15 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2014 Chyba lepiej na wiosnę. Style dobre na lato. Dobrze na tych drożdżach fermentuje amerykańska pszenica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się