Przem0 Opublikowano 24 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 To kiedy warzymy??? 2 sierpnia pasuje?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 24 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Może 9? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 24 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 Mi pasują obydwa terminy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 Wolałbym 9. 2 jest chyba otwarcie Tap House. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem0 Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 1 jest otwarcie Tap House. 9 nie dam rady :-\ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 25 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2014 9 sierpnia tak średnio mi pasuje, 2 czy jakiś inny termin ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem0 Opublikowano 26 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 To ustalmy wstępnie że 2. Więc niech każdy kombinuje tak żeby być na Grabiach drugiego ^_^ 9 kompletnie odpada mi ten termin :-\ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem0 Opublikowano 31 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Wstępnie ustaliliśmy że wybierzemy do warzenie pomiędzy lekkim brown porterem, wędzonka 8-9 BLG lub 60/-. Przy takiej pogodzie raczej nie ma sensu warzyć czegoś mocniejszego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 31 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 start o ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem0 Opublikowano 31 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Myślę ze tak jak ostatnio było ok, 15-16. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 To co warzymy i jaka receptura? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem0 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Nie warzyłem jeszcze 60/-. Dlatego bym chciał spróbować w tym stylu.Poza tym posiadam gęstwę szkotów. Może też być wędzonka.W skrzyni mam kilo wędzonego steinbacha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 (edytowane) To może coś takiego: 5,0kg podstawowego (pale ale, lub mieszanka pils+monach itp.) 0,5kg karmelowy ok 100-150EBC (np Caramunich) 0,5kg karmelowy ciemniejszy (np Caraaroma, ja mam np. Strzegom 600EBC) 0,3kg Amber (mam jakby co) 0,1kg palonego jęcznienia 35g EKG - 60' Powinno być 45l 8°Blg przy wydajności 75% Wędzonego mam 3kg Bestmalzu, można ewentulanie wędzone 60/- (można zamienić część podstawowego na wędzony) edit: Chyba że ortodoksyjne 60/- to pale ale + 100-150g palonego jęczmienia ale nie wiem co z tego wyjdzie przy tym ekstrakcie Edytowane 1 Sierpnia 2014 przez kantor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 czy mam przywieźć lodówkę jeśli będę przyjeżdżał ( nie pewne jeszcze ) ? z surowców mam tylko pilsa, carafa II special i carafa III i karmel 95EBC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem0 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Lodówka napewno się przyda. Trzyma temperature. Zabierz też termometr i postaraj się być :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 U mnie niestety co raz więcej wskazuje na to że nie zawitam. Być może nawet praca mnie jutro czeka. Ale jeszcze nie wiem na 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem0 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 To może coś takiego: 5,0kg podstawowego (pale ale, lub mieszanka pils+monach itp.) 0,5kg karmelowy ok 100-150EBC (np Caramunich) 0,5kg karmelowy ciemniejszy (np Caraaroma, ja mam np. Strzegom 600EBC) 0,3kg Amber (mam jakby co) 0,1kg palonego jęcznienia 35g EKG - 60' Powinno być 45l 8°Blg przy wydajności 75% Wędzonego mam 3kg Bestmalzu, można ewentulanie wędzone 60/- (można zamienić część podstawowego na wędzony) edit: Chyba że ortodoksyjne 60/- to pale ale + 100-150g palonego jęczmienia ale nie wiem co z tego wyjdzie przy tym ekstrakcie Jak dla mnie może być taki zasyp. Jesli chcecie to może być z wędzonym. Mam pale ale, karmelowy 150, podstawowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Mam ciemniejsze i podstawowe, mam też EKG. A kto w ogóle planuje jutro być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nymons Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Mnie trochę przeraża perspektywa 31°C, ale może nie będzie tak źle. To co planujemy uwarzyć? Była mowa o IBBIPA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem0 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Dlatego cos lżejszego chcemy warzyc :-D Pepek mówił ze może wpadnie. I liczę jeszcze na FurioSan . Także wychodzi że będzie Nas 4 plus osoby towarzyszące:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 (edytowane) Oki , udało się tak ogarnąć że wpadniemy z żoną. Powiedzcie czy coś mam brać ? Mogę wziąć podstawowy słód ,karmelowy 150 EBC , palony jęczmień i wędzony Steinbach. Nie wiem jakie piwa brać Jak ktoś coś by chciał ,niech pisze Edytowane 2 Sierpnia 2014 przez pepek84 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przem0 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 To ja zmiele 1 kg Steinbacha wędzonego i trochę pale ale. Jak dojadę do domu to zobaczę ile go mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 To ja wezmę palony, amber, karmel 600, EKG, mogę też jakieś podstawowe wziąć, tylko raczej nie zdążę ich już ześrutować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepek84 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Ja biorę 1 kg wędzonego steinbacha i 330 gramów karmelowego 300 ze strzegomia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 2kg pa 500g karmel livotel 95ebc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się