mikusek23 Opublikowano 31 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 (edytowane) Witam, ostatnio zrobiłem moją pierwsza warke z brewkita coppers draught. Piwo fermentowało tydzien i odstawiłem również tydzień na cicha, końcowe blg jakie uzyskałem przed rozlaniem do butelek to 2blg, obawiam się że dodałem za mało glukozy. Do każdej butelki dodałem miarkę na 0,5l od browamatora z zestawu startowego. Martwię się czy będzie wystarczająco nagazowane. butelkowałem 26.05 dziś dla testu otworzyłem pierwsza butelkę usłyszałem małe psyyy.. a piwko ma praktycznie zero gazu. Edytowane 31 Maja 2014 przez mikusek23 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 31 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 Będzie OK za 3-4 tygodnie. Czego spodziewałeś się po 5 dniach od rozlewu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikusek23 Opublikowano 31 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2014 potrzymać 2tyg w temp. takiej jak fermentowało a później przenieść do chłodniejszego? w sumie to nie wiem czego miałem się spodziewać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Po 2 tygodniach w temperaturze pokojowej powinno być już lepiej nagazowane. Potem możesz przenieść do chłodniejszego, aby piwo się ułożyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 jak na ten styl to nawet za bardzo będzie nagazowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wizi Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 Spokojnie to pierwsza warka kolegi, grunt że nie wybuchnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 1 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2014 ba,to wiadomo! ja tam wolę jak mniej gazu jest ,wypić można więcej i się nie ma brzunia jak dzieci w Etiopii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi