Jump to content

uCieszny Browarek, warka # 46 Koźlak

Recommended Posts

Z nienakłamaną przyjemnością dziś po pracy włożyłem do lodówki do schłodzenia nastepną warkę Dori, Koźlaka 17blg.

Warzoną tak http://www.piwo.org/forum/p16744-02-05-2009-22-27-26.html#p16744

Barwa - tu Krzyś mi pomógł - ciemno brązowa pod światło przechodzaca w czerwoną na krawędziach szkła

Wysycenie średnie, lekko szczypie w język, po chwili od nalania do kufla przestaje bąbelkować.

Zapach - słodowo chmielowy, mój niedorozwinęty nos nic innego nie potrafi odczuć :tort:

Piana jak na zdjęciu, redukuje się do obrączki, drobna. Na ściankach kufla pozostawiła wyraźny ślad.

Smak -głeboki, schodzacy w strone wytrawnego, ale jeszcze słodowy, wyraźna goryczka chmielu lub ciemnych słodów. Posmak kawowy. Dla mnie rewelacja :tort:

Dori ponieważ jestem fanem ciemnych piw uwazam że to piwo jest rewelacyjne :tort:

Edited by bielok

Dzięki za ocenę :tort: Niestety moim zdaniem piwo to ma jeden rzucający się w oczy mankament - brak piany. Ostatnio piliśmy je na spotkaniu u Weny i piana zaraz po nalaniu "siadła". Poza tym jest trochę za słodkie, za "karmelkowe"... ale w sumie mnie smakuje :tort:

Elo :tort:

Dori, przyznam szczerze że dla mnie najwiekszym manklamantem tego piwa był ...... kolor ;-)

Dla mnie niezwykle smakowite :tort:

• 4 weeks later...

No i ja piję to dobre piwo.

Piana średnio drobna, opadająca. Kolor jakby mocniejsza wersja czerwonego. W smaku trochę za słodkie, ale dojść wytrawne, czuć, że jest mocne.

W smaku trochę za słodkie' date=' ale dojść wytrawne, czuć, że jest mocne.[/quote']

Mógłbyś troszkę rozwinąć ten kawałek?

No pewnie, na początku jest wyraźnie słodkie (trochę za słodkie) a później już wytrawne, mocne. Co jakoś trochę się gryzie.

• 1 month later...

piana: gęsta, drobna duża, lekko przybrudzona, troszku ucieka po otwarciu, nalewane na kilka razy, piana utworzyła wielką czapę nad kuflem, opadła do grubej warstwy,

zapach: karmelowe słody,

kolor: buraczkowo-rubinowy,

smak: lekkie smaki orzechowe, karmelowe, goryczka od ciemnych słodów, piwo dość lekkie w smaku pomimo 17Blg, bardzo smaczne,

wysycenie: ok.

Bardzo udane piwo ;)

Cześć.

Jacer, załamka ;)

nie dosyć że przekręciłeś nazwę browaru, to jeszcze założyłeś nowy temat a piwo było już opisywane ....

ehhhhhhhh .........

łoj :( sorki Dori.

No patrz, nie pomyślałem, że ktoś już to piwo oceniał. Miałem opory czy już je wynieść z piwnicy. Raptem 4 msc ma. :( A tu sie okazało, że ludzie miesięczne piwa piją ;)

Uprasza się elroya o połączenie wątków. :/

połączone - elroy

Cześć.

A tu sie okazało, że ludzie miesięczne piwa piją :(

sam widzisz ja jest ;) notabene Dori uwarzyła naprawdę doskonałe piwko, było naprawdę dobre gdy go degustowałem, a Ty potwierdziłes opinię o tym ze to doskonała produkcja.