bielok Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 (edytowane) Z nienakłamaną przyjemnością dziś po pracy włożyłem do lodówki do schłodzenia nastepną warkę Dori, Koźlaka 17blg. Warzoną tak http://www.piwo.org/forum/p16744-02-05-2009-22-27-26.html#p16744 Barwa - tu Krzyś mi pomógł - ciemno brązowa pod światło przechodzaca w czerwoną na krawędziach szkła Wysycenie średnie, lekko szczypie w język, po chwili od nalania do kufla przestaje bąbelkować. Zapach - słodowo chmielowy, mój niedorozwinęty nos nic innego nie potrafi odczuć Piana jak na zdjęciu, redukuje się do obrączki, drobna. Na ściankach kufla pozostawiła wyraźny ślad. Smak -głeboki, schodzacy w strone wytrawnego, ale jeszcze słodowy, wyraźna goryczka chmielu lub ciemnych słodów. Posmak kawowy. Dla mnie rewelacja Dori ponieważ jestem fanem ciemnych piw uwazam że to piwo jest rewelacyjne Edytowane 20 Lipca 2009 przez bielok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 zapomniałem fotki: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Dzięki za ocenę Niestety moim zdaniem piwo to ma jeden rzucający się w oczy mankament - brak piany. Ostatnio piliśmy je na spotkaniu u Weny i piana zaraz po nalaniu "siadła". Poza tym jest trochę za słodkie, za "karmelkowe"... ale w sumie mnie smakuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Elo Dori, przyznam szczerze że dla mnie najwiekszym manklamantem tego piwa był ...... kolor ;-) Dla mnie niezwykle smakowite Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 No i ja piję to dobre piwo. Piana średnio drobna, opadająca. Kolor jakby mocniejsza wersja czerwonego. W smaku trochę za słodkie, ale dojść wytrawne, czuć, że jest mocne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 W smaku trochę za słodkie, ale dojść wytrawne, czuć, że jest mocne. Mógłbyś troszkę rozwinąć ten kawałek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 W smaku trochę za słodkie' date=' ale dojść wytrawne, czuć, że jest mocne.[/quote']Mógłbyś troszkę rozwinąć ten kawałek? No pewnie, na początku jest wyraźnie słodkie (trochę za słodkie) a później już wytrawne, mocne. Co jakoś trochę się gryzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 piana: gęsta, drobna duża, lekko przybrudzona, troszku ucieka po otwarciu, nalewane na kilka razy, piana utworzyła wielką czapę nad kuflem, opadła do grubej warstwy, zapach: karmelowe słody, kolor: buraczkowo-rubinowy, smak: lekkie smaki orzechowe, karmelowe, goryczka od ciemnych słodów, piwo dość lekkie w smaku pomimo 17Blg, bardzo smaczne, wysycenie: ok. Bardzo udane piwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 5 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 Cześć. Jacer, załamka nie dosyć że przekręciłeś nazwę browaru, to jeszcze założyłeś nowy temat a piwo było już opisywane .... ehhhhhhhh ......... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 5 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2009 łoj sorki Dori. No patrz, nie pomyślałem, że ktoś już to piwo oceniał. Miałem opory czy już je wynieść z piwnicy. Raptem 4 msc ma. A tu sie okazało, że ludzie miesięczne piwa piją Uprasza się elroya o połączenie wątków. połączone - elroy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 6 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Października 2009 Cześć. A tu sie okazało, że ludzie miesięczne piwa piją sam widzisz ja jest notabene Dori uwarzyła naprawdę doskonałe piwko, było naprawdę dobre gdy go degustowałem, a Ty potwierdziłes opinię o tym ze to doskonała produkcja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi