Mojrzesz Posted July 21, 2009 Share Posted July 21, 2009 Wczoraj warzyłem stouta owsianego, mój hydrometr podaje gęstość w S.G. (sugar gravity), chciał bym to przeliczyć na Blg i oszacować przybliżony czas fermentacji. Przed dodaniem drożdży miałem S.G. 1053 Może mi ktoś napisać lub podać jakiegoś linka, jak to wyliczyć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
coder Posted July 21, 2009 Share Posted July 21, 2009 Dzielisz ostatnie 2 cyfry przez 4 czyli 53/4 = ~13.2 Blg Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mojrzesz Posted July 21, 2009 Author Share Posted July 21, 2009 Dzieki, to już wiem ile mam fermentować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darko Posted July 21, 2009 Share Posted July 21, 2009 Można też przeliczyć programem - BeerSmith, Promash itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now