Skocz do zawartości

Przeliczenie S.G. na Blg i czas fermentacji


Mojrzesz

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj warzyłem stouta owsianego, mój hydrometr podaje gęstość w S.G. (sugar gravity), chciał bym to przeliczyć na Blg i oszacować przybliżony czas fermentacji.

 

Przed dodaniem drożdży miałem S.G. 1053

 

Może mi ktoś napisać lub podać jakiegoś linka, jak to wyliczyć?

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.