darko Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 (edytowane) Piwo w stylu Hefe Weizen. Parametrów nie znam, zdarła się etykietka. Barwa dosyć jasna, coś pomiędzy słomką a złotem. Piwo mętne, nie wlałem całych drożdży z butelki. Piana drobna, śnieżnobiała, pozostawia ślady na szkle. Wysycenie średnie, niestety za niskie. Zapach typowy, ale raczej w kierunku owoców, fenoli raczej mało. Trudny do zanalizowania, ale bardzo przyjemny. Smak zrównoważony, gładki. Trochę słodu, trochę drożdży, posmak fenolowy. Goryczka niska. Smakowało mi. Piwo dosyć młode, warzone w bieżącym miesiącu - pewnie nie zdążyło się nagazować. Absolutnie nadaje się do picia. Piwo "mięciutkie", z delikatnym, wyczuwalnym goździkowym finiszem. Czy brak 4-winylogwajakolu w zapachu spowodowany jest brakiem przerwy ferulikowej? Ja nie wiem. Skąd ta nazwa? Edytowane 31 Lipca 2009 przez darko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Skąd ta nazwa? Obstawiam H.H. Kirsta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Skąd ta nazwa? Obstawiam H.H. Kirsta. Kopyr, plus za wiedze ogólną Tak, nullachtfuenfzechn to zbitka która w niemieckim oznacza z grubsza "to samo w innym opakowaniu". U mnie to był ten sam weizen co Weizen Lehr, tyle, że robiony infuzyjnie zamiast dekokcji. Weizen Lehr niestety już się strasznie szybko zestarzał, po 2 miesiacach już łapie kwaskowe klimaty, tak, że z porównania nici. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się