Jonas Opublikowano 7 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2015 (edytowane) Zostawiłem wczoraj w depozycie 2 butelki Smoked Rye IPA, wziąłem Zacher Bock’a od Stacha i Grodziskie od QV birra. Dzisiaj leci recenzja koźlaka, jutro postaram się wrzucić grodzisza Zacher Bock 16 BLG Niestety zaraz po otwarciu, cześć piwa po prostu wyszła z butelki. Po szybkim sprzątaniu, to co zostało przelałem do pokala Barwa: Bardzo ciemny bursztyn, wręcz wpadające w czerwień, lekko mętnawe Aromat: Idealny jak na koźlaka Skórka od chleba na pierwszym i drugim planie, w tle delikatne akcenty suszonych owocówPiana: Niestety zerowa. Po nalaniu zniknęła tak szybko jak na coli, nie zostawiając nicSmak: Piwo bardzo pełne, ale i świetnie pijalne. Tutaj też wyraźna dominacja skórki od chleba. Odczucie w ustach lekko wyklejające. Wysycenie: Bardzo niskie. Nie wiem, czy takie piwo było od początku, czy odgazowało się przy ucieczce z butelki Goryczka: Trochę za niska. Mogłaby trochę bardziej kontrować wyraźną słodowośćOgólne wrażenia: Dobre piwo Świetne w aromacie, dobre w smaku, parę detali do dopracowania Dzięki Ps. Podzielisz się składem zasypu? Edytowane 9 Czerwca 2015 przez Jonas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jonas Opublikowano 10 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2015 Grodziskie od QV birra Barwa: Jasna, odpowiednia. Przelewając 0,3 bez wstrząsania, nalałem piwo idealnie klarowne. Żelatyna robi swoje Aromat: Merkaptany. Niestety, poza wędzonką, w równym stopniu wyczuwam kanał. Nie jestem doświadczonym sensorykiem, ale ten zapach jest w miarę wyraźny. Też miałeś coś takiego?Piana: Poprawna, obfita, trwałaSmak: kwaskowe, orzeźwiające. Wysycenie: Odpowiednie Goryczka: bardzo niska. Ja tam lubię grodzisze z wyraźnie zaznaczoną, ale ta jest jak najbardziej odpowiednia dla stylu. Ogólne wrażenia: Niestety, ta kanalizacja w aromacie nie pozwala na cieszenie się tym piwem i skupienie się na innych cechach. Tak czy siak, dzięki za możliwość spróbowania. Mam nadzieję, że spróbuję jeszcze kiedyś coś Twojego wyrobu mc007 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mc007 Opublikowano 11 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2015 (edytowane) Kurde jestem w szoku, żadne nie miało kanału z grodziskich... Może to tylko pechowa butelka... Dzięki za opinie. /edit: co do goryczki zważywszy, że to moje pierwsze Grodziskie, to podszedłem do tematu na spokojnie. Uważam, że jest adekwatna do ekstraktu. Edytowane 11 Czerwca 2015 przez mc007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inz_specjalista Opublikowano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 (edytowane) Byłem dzisiaj w piwnym depozycie.Zostawiłem: MILD ALE, CASCADIAN DARK ALE, WEIZEN.Pobrałem: Cienki Stout QV Birra, LAUENBURGER PGK, ŻYTKOWIAKA BEER' EM ALLRecenzje wkrótce. Edytowane 27 Czerwca 2015 przez inz_specjalista Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jonas Opublikowano 29 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2015 /edit: co do goryczki zważywszy, że to moje pierwsze Grodziskie, to podszedłem do tematu na spokojnie. Uważam, że jest adekwatna do ekstraktu. Była jak najbardziej adekwatna i poprawna ;P Po prostu miałem w pamięci grodzisza od kosciaka, który podszedł do sprawy trochę inaczej. Ale Twojej wersji nic też zarzucić nie można . Ot po prostu kwestia gustu Co do kanału. Może rzeczywiście na jakąś butelkę taką trafiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inz_specjalista Opublikowano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Cienki Stout QV Birra9blg, 36IBU, 3,8% alk. http://wrzucaj.net/images/2015/06/30/201506301751190HCeO.jpg Piana Niska, szybko znika, trochę jak w coca coliBarwa Czarna, chociaż są jaśniejsze przebłyski Aromat Słodowy, jednak czekoladę czuć dopiero po mocnych zaciągnięciu sięSmak Lekka kwasowość Wysycenie Niskie Goryczka Niska Ogóle wrażenie Mimo niskiego wysycenia, czuć wyraźnie bąbelki na języku, co w połączeniu z lekką kwasowością daje uczucie ostrości (myślę, że dużo dały tutaj płatki jęczmienne i pszenne). W składzie wymienione zostały płatki owsiane. Niestety nie stwierdziłem gładkości, pełności. Goryczka w moim odczuciu niższa niż deklarowane 36 IBU. Piwo ogólnie wytrawne, trochę dla mnie za wodniste. Ja bym próbował zacierać bardziej na słodko. Piwo ogólnie na plus, pijalne a na zbliżające się upały idealne Za dużo powiedzieć nie można, w końcu to dziewiątka. mc007 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mc007 Opublikowano 30 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2015 Dzięki za opinie. To piwo powstało jako wysłodziny po RISie, więc zacieranie bardziej nastawione na to mocniejsze piwo Niemniej jest przyjemne, lajtowe, w sam raz na upał. Szkoda, że się już kończy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inz_specjalista Opublikowano 14 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2015 (edytowane) ŻYTKOWIAKA BEER' EM ALL15 BLG, 6,6% alk.http://wrzucaj.net/images/2015/07/14/20150713221531.jpgPiana duże pęcherzyki, trwałaBarwa złocista, mętneAromat lekka żywica (bardzo przyjemnie, lubię Simcoe )Smak lekka słodycz, delikatna wędzonka, coś jak w Grodziskim, dobrze balansuje delikatną goryczkę, cytrusowoWysycenie odpowiednie Goryczka delikatna, niezalegająca (ma moje kubki smakowe coś z przedziału 30-40 IBU)Ogóle wrażenie bardzo dobry przykład Smoked Rye IPA. Piwo bardzo pijalne, wzorowe połączenie aromatu chmielu i smaku wędzonki. Idealne dla osób zaczynających poszerzanie piwnych horyzontów. Brawo teraz czas na wersje hardcore Edytowane 14 Lipca 2015 przez inz_specjalista Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jonas Opublikowano 15 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2015 No Nie mogłem się już doczekać tej recenzji, bo w moim odczuciu wyszło bardzo udane piwo. Byłem ciekawy czy nie jestem osamotniony w tej opinii. Dzięki za opis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inz_specjalista Opublikowano 25 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2015 (edytowane) LAUENBURGER PGK15 BLG, 5,9% alk.zdjęcie wkrótcePiana drobnopęcherzykowa, szybko znika w szklance, pewnie przez wysokie wysycenieBarwa słomkowa, mętneAromat słodowySmak duży ekstrakt początkowy, co przenosi się na treściowość, czuć słodycz,Wysycenie wysokie, ok Goryczka niska, za niska jak na pilsa (chociaż może ja już mam spatrzone kubki smakowe ), szlachetnaOgóle wrażenie bardzo dobre piwo, pijalne, troszkę wg mnie za bardzo podkreślona słodowość, nie ma zaznaczonej goryczki.Gratulacje 100 warki, życzę drugie tyle a nawet i więcej dziękuje wszystkim za możliwość spróbowania Waszych piw, zachęcam do degustacji moich i umieszczenia recenzji Edytowane 25 Lipca 2015 przez inz_specjalista Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach Opublikowano 13 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2015 (edytowane) Dzięki za opinie.dla mnie jet to ważne, Co do słodowości lauenburgera - taki ma być. Starałem sie trafic w styl staroniemiecki, jeszcze kilka podejśc i może mi się uda. Edytowane 13 Sierpnia 2015 przez stach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
edmund Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Czy piwny depozyt nadal działa i przyjmuje puste i czyste butelki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mc007 Opublikowano 26 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2015 Chyba przyjmuje raczej butelki wypełnione piwem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mc007 Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Dzieje się coś w depozycie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mc007 Opublikowano 10 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 No i sam sobie odpowiem. Dzisiaj się dowiedziałem, że depozyt jest zamknięty, bo nie było chętnych na wymianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voitas Opublikowano 11 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2015 no to się powymienialiśmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 Zawsze możemy się osobiście wymieniać, a uważam to nawet za lepsze rozwiązanianie. I nie będzie problemu z parkowaniem w Katowicach:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voitas Opublikowano 12 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 jest to jakieś rozwiązanie. może taką wymianę uskutecznimy przy okazji spotkań śląskiego oddziału PSPD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 12 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 jest to jakieś rozwiązanie. może taką wymianę uskutecznimy przy okazji spotkań śląskiego oddziału PSPD? A gdzie takie spotkania się odbywają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voitas Opublikowano 12 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 w Chorzowie w restauracji Venus czy jakoś tak. kolejne planowane jest na 11 grudnia. obecność w pierwszej kolejności mają członkowie PSPD, ale jeżeli nie jesteś jeszcze członkiem, ale jesteś zainteresowany to myślę, że miejsce by się znalazło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voitas Opublikowano 12 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 a może zorganizujemy spotkanie piwowarów w Gliwicach i przy okazji sie powymieniamy? rozmawiałem z właścicielem multitapu Dobry Zbeer. chętnie nas przyjmie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joe Opublikowano 19 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Witam ja chetnie bym sie spotkal i powymienial a nawet tylko poczestowal zeby poznac fachowa opinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Petee Opublikowano 4 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 Witam. Też się dziś z żalem dowiedziałem, że depozyt na Mariackiej "umarł śmiercią naturalną".Voitas - jestem jak najbardziej za takim spotkaniem, a jak w Dobrym Zbeerze jeszcze będzie taki depozyt to już w ogóle cud miód Czekam na info! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voitas Opublikowano 4 Grudnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2015 ostatnio miałem podejść, ale nie było właścicieli, byli na którychś z targów piwnych. dzisiaj postaram się poruszyć temat. dam znać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Petee Opublikowano 15 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Co z tym depozytem? Ruszyło się coś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi