zamyślony Opublikowano 26 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 Siemka. Mielony owies z śrutownika bączek wygląda tak : Łuski wyglądają dobrze. Myślicie że jeśli wrzuciłbym do niego słód jeczmienny byłoby ok? Czy raczej łuska słodu jęczmiennego jest dużo bardziej krucha? Dodam że śrutownik jest po drobnych modyfikacjach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 26 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 Owies sam siebie to prawie sama łuska, więc nie jest wyznacznikiem. Jeżeli dobrze kojarzę, to śrutownika bijakowego używa/używał Qxa, z nim pogadaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 26 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2014 widziałem plisa śrutowanego w bąku - trudno jest tam 'utrafić' odpowiednią grubość - z łuski wiele nie zostaje - mąka razowa. ale być może był to problem złego śrutowania a nie śrutownika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz B Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 A jakby sobie kolega zrobił taki nie duze koszty i nie zawodzi http://www.piwo.org/topic/9879-browar-bishop/page__st__40#entry231242 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pitupitu Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Śrutowanie słodu w śrutowniku bijakowym to szukanie sobie problemów. Śrutę z jednego worka zużywałem przez rok dodając do normalnej a i tak czasami był problem z filtracją. Pils jeszcze pół biedy ale monach to już na prawdę był horror. Monach rozpadł się prawie na pył!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się