szymcio Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 (edytowane) Ja jak zwykle nie będę Ale jeśli byłoby zainteresowanie to mogę popracować nad projektem etykiety do waszego piwka Poniżej moja propozycja na logo JAPu Pozdrawiam Edytowane 20 Października 2014 przez szymcio vinter 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinter Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Fajne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 DORI chce sponsorować Śląski Oddział PSPD Frakcję Jastrzębską. Dziwne?!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 DORI chce sponsorować Śląski Oddział PSPD Frakcję Jastrzębską. Dziwne?!!! Masz z tym jakiś problem? PURPLE i Gabi 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 20 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Prezesie,z całym szacunkiem dla Ciebie ,ale JAP jest niezależną inicjatywą , w której uczestniczą także członkowie PSPD. Gabi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 20 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 (edytowane) Może być i tak. Propozycję Szymcia możemy rzucić na koszulki. Edytowane 20 Października 2014 przez crocco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mietek Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 (edytowane) Oba mi się podobają. koszulka może być piękna. Crocco: czy jest jakaś oficjalna nazwa tego piwa z warzenia zdrojowego? Oba "loga" pozwalam sobie "ukraść" i umieścić na FB Edytowane 20 Października 2014 przez Mietek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 20 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Już nazwałem to piwo Zdrojowy Cienkusz. W zamyśle napis miał być na tle rozsypanych szyszek chmielu ,ale nie znalazłem takiego obrazka ,więc jest decha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 20 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Na kranach w Bavarii będzie czekał Atak Chmielu Pinty English Pale Ale Primatora Svetly Litovela Tmave Litovela Na jednym kranie będą coraz to nowe piwa,zgodne z sugestią piwoszy.Reszta ,jeśli zasmakuje ,zostanie na stałe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mietek Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Może być coś takiego? Małe, bo małe. Skromne, bo skromne, ale wydrukować u mnie się da. Jak szoł, to szoł i etykiety też będą Już w sobotę będą te piwa na kranach? Zdrojowy Cienkusz.doc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 20 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 Jest ok. Surowce do warzenia dostarczy nam Dori. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepinek Opublikowano 20 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2014 "Zdrojowy Cinekusz" - trudno byłoby znaleźć lepszą nazwę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinter Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Przyłączam się do pytania Mietka. Czy te piwa będą już w sobotę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 21 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Oczywiście. Oprócz nich także 10 polskich piw w butelkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej1986 Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Może być coś takiego? Małe, bo małe. Skromne, bo skromne, ale wydrukować u mnie się da. Jak szoł, to szoł i etykiety też będą Już w sobotę będą te piwa na kranach? Mietku, a nie powinno byś Ekstrakt: 9 ⁰ Blg. lub Plato? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mietek Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 1 ⁰ Blg to 10g cukru w 1 kg roztworu. Czyli 1%wag. Plato się różni jakoś po przecinku. Na etykietach piwnych jest zwykle ekstrakt podawany w % wag. Oczywiście mogę zmienić, bo jeszcze nie wydrukowałem. Ale jest to w sumie równoznaczne. A wyszedłem z założenia, że mniej tłumaczenia obserwatorom. Ale oczywiście mogę zmienić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carno Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Uderze też na to warzenie ale raczej sam... bez braci chyba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej1986 Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 1 ⁰ Blg to 10g cukru w 1 kg roztworu. Czyli 1%wag. Plato się różni jakoś po przecinku. Na etykietach piwnych jest zwykle ekstrakt podawany w % wag. Oczywiście mogę zmienić, bo jeszcze nie wydrukowałem. Ale jest to w sumie równoznaczne. A wyszedłem z założenia, że mniej tłumaczenia obserwatorom. Ale oczywiście mogę zmienić. OK tak tylko chciałem się upewnić czy dobrze;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mietek Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 Co do piwa to się muszę jeszcze dużo nauczyć, ale akurat na stężeniach się znam Jednak AIPA? https://www.facebook.com/homebrewingpl/posts/843413452369403 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 22 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Jednak AIPA. Belgi są słodkie i mocne ,jednak te mocne muszą długo dojrzewać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertK Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Ja się cieszę, że AIPA mam nadzieje, że się czegoś nauczę podglądając Kolegów piwowarów. W Leclercu w Jastrzębiu-Zdroju trochę ciekawych piw m.in. z Pinty np. Żytorillo za 6,99 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crocco Opublikowano 23 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 (edytowane) Każdy z Was deklarował ,że coś przyniesie więc to przyniesie. Ja przywiozę butlę i taboret . Rozpoczynamy się rozkładać o 13.00 a warzymy(zaczynamy od śrutowania) od 14.00. Panowie proszę się zgłaszać na spotkanie To warzenie jest powiązane z naszym comiesięcznym spotkaniem. Oczywiście coś swojego mile widziane.Piwosze częstują piwowarów Atakiem i Englishem . 1.Crocco 2.Siwek-jas 3.Pepinek 4.Andrzej 1986 5.Vinter+ 1 6.RobertK 7.Mietek 8.GrzegorzBzie 9.Michał z Astrów? Edytowane 23 Października 2014 przez crocco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinter Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 (edytowane) 5.Vinter + 1 Edytowane 23 Października 2014 przez vinter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej1986 Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Ja jeszcze oprócz chłodnicy i garnka na wodę do wysładzania przyniosę też siateczki muślinowe na chmiel;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mietek Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 (edytowane) Z piw w butelkowych dostępne będą: Jurajskie Stout Jurajskie Bursztynowe Bojan Black IPA Lwówek Belg Lwówek Jankes Miłosław Marcowe Raciborskie Raciborskie Ciemne Etykietki wydrukowane nie wyglądają tak dobrze, jak z ekranu, ale myślę, że nie o to chodzi. Mam nadzieję, że będzie dużo osób w sobotę. Janku: co z tymi kuponami, o których pisałeś na plakacie? Edytowane 23 Października 2014 przez Mietek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi