quhcik Opublikowano 11 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2014 Ma dopiero miesiąc do grudnia będzie miał 4. Jedno ale, jak dotrwa bo jak nie lubie tzw. wajców to ten wyjątkowo mi smakuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Eliska 903 czy dotarła do ciebie przesyłka w postaci Pilsnera i słoiczka mojej musztardy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eliska903 Opublikowano 3 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Eliska 903 czy dotarła do ciebie przesyłka w postaci Pilsnera i słoiczka mojej musztardy. Oj, jak już wiesz dotarła, dotarła. Jeszcze raz bardzoooo dziękuję i przepraszam, że dopiero piszę tu na forum, ale jestem strasznie zalatana. Odłożyłam Ci ajvar. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eliska903 Opublikowano 3 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Tak poza tym donoszę, nasze spotkaniowe piwo już w butelkach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Nie obiecuje ale w sobote może wjadę do Was. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Tak poza tym donoszę, nasze spotkaniowe piwo już w butelkach. Nie wypijcie wszystkiego! Chociaż jedną butelczynę zostawcie dla nas... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 5 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2014 Kto póżno przychodzi nie pije. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 7 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2014 Zrobiłem musztardę nazwałem ją "OGON DIABŁA" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Może zrobimy jakiś kiermasz przedświąteczny? jakieś wymiany itp. Ola jak zwykle zaganiana, także po dzisiejszej (jak zwykle sympatycznej!) wizycie Pod Przełęczą, pozwolę sobie na przekazanie wstępnych ustaleń: - spotkanie ok. połowy grudnia - sobota lub niedziela (20, 21 odpada), w porze obiadowo/podwieczorkowej, - dla chętnych i/oraz rozbawionych oczywiście możliwość zanocowania, - szykujemy próbki swoich specjałów, robótek/rękodzieła itp. , które wymienimy na inne (a może i na PLN??), lub ofiarujemy za dobre słowo i uśmiech - nasze piwa jak najbardziej są oczekiwane. Termin naszego spotkania ma pewne ograniczenia organizacyjne u Gospodarzy, ale mam nadzieję "wykrystalizuje" się niebawem. Do miłego zobaczyska! :beer: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Ja to na obiecywał naobiecywał i nie był. Ale mam nadzieje że nie wypiliście całej tamtej warki. Ale "DIABELSKI OGON" łzy wyciska, gwarantuje. A tak celem pocieszenia posłuchajcie tego.www.youtube.com/watch?v=mEgtN_K9zU0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Ja to na obiecywał naobiecywał i nie był. Wprawdzie nie dopytywałem czy zapowiedziana Twoja wizyta się spełniła, ale też nie usłyszałem, że ten ... ... naobiecywał - i nie przybył. Także pewnie masz jeszcze szansę na poprawę i pewien "kredyt zaufania" A tak celem pocieszenia posłuchajcie tego... "tego" to akurat pewnie chętniej wysłucham w Twoim wykonaniu na 23ipół strunowej gitarze. Szykuj repertuar! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Dla odmiany nie będę obiecywal ale 20. 12 będę na pewno. Raniunio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 (edytowane) nie będę obiecywal ale 20. 12 będę na pewno. Raniunio Juruś, (czytaj wyżej) w tym terminie możesz Gospodarzom złożyć świąteczne życzenia i dać podarki Jak chcesz wymienić swoje dobroci/piwa w ok. połowy grudnia, pomyśl nad kontaktem z którymś z okolicznych piwowarów (Ś-cę raczej odpuść! ... z poznanych: NIE DOT. BELZEBUBa!) - niech dostarczą Twoje "fanty" na wymianę i coś przywiozą, ... lub wcześniej dostarcz Oli, mpże coś dla Ciebie wymieni, w dogodnym terminie odbierzesz. Edytowane 15 Listopada 2014 przez rubezahl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 No rzeczywiście czytać to ja umiem i oczywiście zle zrozumialem. Ja 12.12 wyjeżdżam i wróce dopiero 19.12. I dlatego też do Oli dostarczę parę swoich piw przed wyjazdem. Oczywiście jesli Ola się zgadza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 27 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Na śląsku wymyślili Bitwę Piwną a może coś takiego by u nas zrobić. Polega to na tym że koledzy piwowarzy przywożą swoje piwo(tam akuratnie 10l) DEGUSTUJĄ i podlega ono ocenie uczestników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeerGrill Opublikowano 27 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Nie szkoda piwa, na takie rozdawnictwo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 27 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Mnie cieszy jak ktoś pije moje piwo i jeszcze jak pochwali to no po prostu SSUPER. Koledzy ze śląska przyjęli 10l ale to może być mniej. Na spotkaniu w jakże przyjaznej Rzeczce koledzy mieli po jakieś przyblizone ilości i jak Boga kocham nikt nie żałował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeerGrill Opublikowano 27 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 To możesz mi podesłać skrzynkę, będę wychwalał co dziennie Mamy we Wro depozyt, mamy też spotkania, na których się wymieniamy swoim piwem i doświadczeniami. Zajrzyj tu czy tu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 27 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Jak to mówia "cza bylo być u w RZECZCE" to bym dał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Ostatnie wpisy to ja i ja i ja. Ale donoszę że do Oli przywiozlem na wymianę skrzynkę Pilznera i 4-y słoiczki musztardy którą nazwałem "DIABELSKI OGON" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 to i my damy głos-jestesmy jak najbardziej za i wg mojego aktualnego stanu wiedz nie mamy w planach żadnych wyjazdów, więc tylko siła wyższa może nam przeszkodzić;-) co do bitwy piwnej to dobry pomysł, ale można coś takiego zorganizować w myśl ślepego oceniania przez samych uczestników, tylko wszyscy musieli by uwarzyć to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 29 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Ok. tylko jakie i myślę w kwietniu bo już cieplej i posiedzieć będzie można pod wiatą dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 30 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 o tak, termin dobry, zdarzymy coś wybrać. można założyć oddzielny wątek, gdzie podamy parę typów a ostatecznie można ankietą wybrać to konkursowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 30 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Tylko bym prosił żadnych wynalazków, nalepiej jakieś jasne typu np.Pilzner. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 30 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 ale ze względu na ograniczenia techniczne myślę, że coś górnej fermentacji będzie lepsze, jaki bitter na przykład. niestety do dolniaków trzeba mieć warunki, a ale może uwarzyć nawet a!ktoś kto dopiero zaczyna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi