mutombo Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Cześć, Mam w planach uwarzenie milk stouta i wielu recepturach spotkałem się z dodawaniem zarówno płatków owsianych jak i słodu pszenicznego. Stąd moje pytania - jeśli każdy z tych składników wpływa na poprawę pienistości piwa, to dlaczego w recepturach często występują obydwa? Czy zwięsza to efekt? Czy nie wystarczyłby jeden składnik? Który z nich lepiej wpływa na pienistość? Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 (edytowane) Płatki owsiane dodawane są na kremistość, pszeniczny np. na pienistość. Zbyt duża ilość owsa raczej zabija pianę. Edytowane 7 Sierpnia 2014 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się