Tomassino Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam (aktywnych i mniej) forumowiczów. Tak jak i Wy, wpadłem do fermentorów, worków ze słodem, ciągania się z butelkami i uzasadnionego krytykowania komercyjnych śmieci. Po 19 latach spędzonych w Belgii (mam 33) i z tą szaloną ceną singlemaltów nie mógłbym inaczej. Poza Piwowarstwem, mam równiez problem ze szlachetnym tytoniem - parę humidorów i kilka leżakujących "batoników" zajmuje dosyć ważne miejsce w moim życiu. Co jeszcze? Muzyka (racjonalny audiofil), motoryzacja i design (wew. i zew.). Mam nadzieję, że spędze tu dużo ciekawych chwil. Sante! ps: warzę dopiero 10 warkę w ten piątek... ale nie było ani jednej z "kitu" Edytowane 7 Sierpnia 2014 przez Tomassino Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Witaj na forum, Jeśli mówiąc "single malt" masz na myśli whisky to jest też takie piwo - 100% Peated Ale Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomassino Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 (edytowane) Oczywiście, miałem na myśli szkocką magię. Spróbowałem smokey Joy z Ale Browaru, ale powiem Ci szczerze, że poza aromatem, smak nie był zbyt intensywny/powalający. Edytowane 7 Sierpnia 2014 przez Tomassino Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Bo Smokey Joe ma tylko 40% słodu whisky (wędzonego torfem) i to dopiero te ostatnie warki tzw. fanowskie. Przy 100% sprawa diametralnie się zmienia, choć oczywiście destylat tak czy siak zawsze będzie o wiele bardziej intensywny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomassino Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 No właśńie... "destylat tak czy siak zawsze będzie o wiele bardziej intensywny". Ale czy odczułeś chciaż trochę Islay w tym "piwnym projekcie"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Oczywiście, zwłaszcza w aromacie jest tego naprawdę sporo. Polecam spróbować, mogę przesłać butelkę do degustacji w październiku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomassino Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Bardzo miło z Twojej strony. N iemniej już mnie zachęciłeś na kilka kg adekwatnego słodu... dogadamy się na privie Jeszcze raz dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi