Tomassino Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam (aktywnych i mniej) forumowiczów. Tak jak i Wy, wpadłem do fermentorów, worków ze słodem, ciągania się z butelkami i uzasadnionego krytykowania komercyjnych śmieci. Po 19 latach spędzonych w Belgii (mam 33) i z tą szaloną ceną singlemaltów nie mógłbym inaczej. Poza Piwowarstwem, mam równiez problem ze szlachetnym tytoniem - parę humidorów i kilka leżakujących "batoników" zajmuje dosyć ważne miejsce w moim życiu. Co jeszcze? Muzyka (racjonalny audiofil), motoryzacja i design (wew. i zew.). Mam nadzieję, że spędze tu dużo ciekawych chwil. Sante! ps: warzę dopiero 10 warkę w ten piątek... ale nie było ani jednej z "kitu" Edytowane 7 Sierpnia 2014 przez Tomassino Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Witaj na forum, Jeśli mówiąc "single malt" masz na myśli whisky to jest też takie piwo - 100% Peated Ale Powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomassino Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 (edytowane) Oczywiście, miałem na myśli szkocką magię. Spróbowałem smokey Joy z Ale Browaru, ale powiem Ci szczerze, że poza aromatem, smak nie był zbyt intensywny/powalający. Edytowane 7 Sierpnia 2014 przez Tomassino Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Bo Smokey Joe ma tylko 40% słodu whisky (wędzonego torfem) i to dopiero te ostatnie warki tzw. fanowskie. Przy 100% sprawa diametralnie się zmienia, choć oczywiście destylat tak czy siak zawsze będzie o wiele bardziej intensywny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomassino Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 No właśńie... "destylat tak czy siak zawsze będzie o wiele bardziej intensywny". Ale czy odczułeś chciaż trochę Islay w tym "piwnym projekcie"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Oczywiście, zwłaszcza w aromacie jest tego naprawdę sporo. Polecam spróbować, mogę przesłać butelkę do degustacji w październiku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomassino Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Bardzo miło z Twojej strony. N iemniej już mnie zachęciłeś na kilka kg adekwatnego słodu... dogadamy się na privie Jeszcze raz dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się