Swiezy Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Witam Piwowarzy, Potrzebuję waszej rady. Jak przenosiłem zacier na filtrację to zauważyłem że w garnku mam 2 czarne plamy jakby od palników i tam trochę przypalone/lub jakby cos przywarło - ale tylko wewnątrz garnka. Umyłem, zdarłem to co przywarło ale plamy dalej są. Garnek do wyrzucenia czy będzie się jeszcze nadawał ? Wiecie może od czego to się stało ? Za mocny ogień czy zbyt rzadkie mieszanie ? Dzięki ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 No, bez przesady, garnek chcesz wyrzucać z powodu plam? Użyj babcinego sposobu nałóż na plamę papkę z wody z sodą oczyszczoną, zostaw na jakieś pół godzinki, po tym czasie dolej trochę wody i pogotuj 5 minut, powinno pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiezy Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Dzięki !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Użyj babcinego sposobu nałóż na plamę papkę z wody z sodą oczyszczoną Współczesna metoda to nasypanie proszku do prania + woda, doprowadzic do wrzenia i pozostawic na kwadrans. Po takim zabiegu jak nowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Generalnie zasada działania ta sama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Generalnie zasada działania ta sama Tak, z tym że proszek ma dodatkowo enzymy, które potrafią czynic cuda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Generalnie zasada działania ta sama Tak, z tym że proszek ma dodatkowo enzymy, które potrafią czynic cuda Racja, ale wówczas trzeba przestrzegać temperatur podanych na proszku, bo jak zagotujesz to już "po ptokach" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 u mnie świetnie się sprawca płyn/pianka do czyszczenia grilla kominka ,a one chyba są NaOH ,domestos też daje radę no chyba że garnek z alu to nie polecam ja mam emalię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sethemar Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Jak z Alu to po wyczyszczeniu musisz zrobić jeszcze raz powłokę pasywną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Można ciężkie osady potraktować tabletką do zmywarki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się