quhcik Opublikowano 19 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2014 (edytowane) Robię, gdyż to samo leje do brązowych butelek już teraz trzymam je w ciemnicy i temp ok.14 st. Edytowane 1 Grudnia 2014 przez quhcik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jelcynek Opublikowano 7 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Przez większą część studiów piłem tylko piwo z zielonej butelki, najczęściej Lech, przy odrobinie ekstrawagancji Peroni albo Pilsner Urquell. Jeśli piwo nie było w zielonym szkle, to mi nie smakowało. Nie umiem wyjaśnić dlaczego tak było . Prosta sprawa. Właśnie ze względu na skunksa. Jak ma się do wyboru 20 lagerów, które smakują tak samo to to w którym czuć coś innego jest przyjemne. Nie oszukujmy się, dla kogoś kto nie miał do czynienia z innym piwem niż to co oferują koncerny, aromat skunksa może być przyjemny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 7 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 (edytowane) Zgadza się, ale wtedy myślałem, że to chmiel . Jeszcze do niedawna ten efekt był mocno odczuwalny w Perle Chmielowej. Edytowane 7 Października 2014 przez santa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 7 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 najbardziej był wyczuwalny chyba w Lechu i "heńku" ale kiedyś bardziej ja leję cały czas w zielone,ba nawet w nich na konkurs wysłałem,eliminację przeszło ,a w metryczce nie było słowa o niczym co by mogło wskazywać że to wina zielonego szkła może do "groszowego" szkła dodają filtry UVA i UWB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Syndi Opublikowano 7 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 (edytowane) Nie rozumiem rozkminy z tymi zielonymi butelkami. Jeżeli trzymamy piwo w ciemnej piwnicy (szafce, garażu, pudle...itp.), to co za różnica w jakim kolorze są butelki? (w lodówce nie trzymać, bo tam się ciągle świeci No chyba że jest jakaś nowa dyscyplina z serii - "leżakowanie piwa w pełnym słońcu" Natomiast "zielone" koncerniaki pakowane są w nieprzepuszczające światła pudła kartonowe. Wniosek - nie brać tych z wystawy! Edytowane 7 Października 2014 przez Syndi santa 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 7 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 ja w lodówce światła nie mam że by w nocy nie podjadać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 7 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Dla "greenfobów" polecam butelki w kolorze fioletowym, odpada problem skunksa i ponoć dodatkowo są antyseptyczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 7 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 nie wiem czy podświadomie "dykty" by nie było czuć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pulsar Opublikowano 8 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2014 fioletowe i z dodatkiem nanosrebra żeby się nić nie uchowało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quhcik Opublikowano 30 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Zielone juz jest inne, ale fiolet brrr. Fakt różowych nie widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi