Stasiek Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 (edytowane) W BogutynMlyn zauważyłem pozycję Glukoza (dekstroza) jednowodna kukurydziana i skoro to glukoza to kupiłem z planem używania do nagazowania piwa. Ale dopiero po kupieniu zauważyłem, że na opakowaniu nie ma już informacji że to glukoza. Jest tylko dekstroza. I tu się pojawia pytanie: czy dekstroza to to samo co glukoza? Tzn czy do nagazowania powinno się jej dawać tyle samo co glukozy? Edit: A tak przy okazji: czy ktoś wie z czego robiona jest na "zwykła" glukoza która jest dostępna w sklepach? Też z kukurydzy? Edytowane 20 Sierpnia 2009 przez Stasiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GaGacek Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Dekstroza = Glukoza = Glukopiranoza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darko Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Edit: A tak przy okazji: czy ktoś wie z czego robiona jest na "zwykła" glukoza która jest dostępna w sklepach? Też z kukurydzy? Prędzej z pszenicy albo skrobi ziemniaczanej. http://www.pepees.pl/index.php?k=3 http://www.cargill-polska.pl/syropy_glukozowe.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się