adanjan Posted August 23, 2009 Share Posted August 23, 2009 własnie kończę zacieranie porterka (~19blg) i zostało mi ok 9 litrów 15blg wysłodzin z niego, pomyślałem, że za jednym zamachem zrobię drugie piwo (tak ekstra promocja), tylko się zastanawiam co z tego zrobić, czy zadać dolnymi i zrobić ciemnego dolniaka, czy może górnymi i wyjdzie coś ala stout, może ktoś pomoże sie mi zdecydować zanim zacznę chmielić (no właśnie, jak to chmielić?) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bielok Posted August 23, 2009 Share Posted August 23, 2009 Górne i al'a stout Link to comment Share on other sites More sharing options...
adanjan Posted August 23, 2009 Author Share Posted August 23, 2009 Górne i al'a stout oki, dam 15g lubelskiego od poczatku i po 45' kolejne 15g, postawię to na US-05, zobaczymy co z tej "wodzie po kisielu", znaczy porterze wyjdzie, dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
kopyr Posted August 23, 2009 Share Posted August 23, 2009 Ja robiłem na dolniakach Munich Dunkela, rozcieńcz do 10-11blg i będzie super. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adanjan Posted August 23, 2009 Author Share Posted August 23, 2009 zdecydowałem się na a'la stouta, mam tylko jedną lodówkę styropianową, a ta pójdzie dla porterka, więc musiał być górniak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now