adanjan Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 własnie kończę zacieranie porterka (~19blg) i zostało mi ok 9 litrów 15blg wysłodzin z niego, pomyślałem, że za jednym zamachem zrobię drugie piwo (tak ekstra promocja), tylko się zastanawiam co z tego zrobić, czy zadać dolnymi i zrobić ciemnego dolniaka, czy może górnymi i wyjdzie coś ala stout, może ktoś pomoże sie mi zdecydować zanim zacznę chmielić (no właśnie, jak to chmielić?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Górne i al'a stout Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adanjan Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Górne i al'a stout oki, dam 15g lubelskiego od poczatku i po 45' kolejne 15g, postawię to na US-05, zobaczymy co z tej "wodzie po kisielu", znaczy porterze wyjdzie, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Ja robiłem na dolniakach Munich Dunkela, rozcieńcz do 10-11blg i będzie super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adanjan Opublikowano 23 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2009 zdecydowałem się na a'la stouta, mam tylko jedną lodówkę styropianową, a ta pójdzie dla porterka, więc musiał być górniak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się