Pafio Opublikowano 27 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Witam, chciałem jutro poczynić piwko i po zbadaniu zapasów okazało się że mam problem z Chmielem. Zostały mi w zapasie tylko zeszłoroczne szyszki Sybilli kupione od plantatora. Kupilem pół kilo i używałem wielokrotnie, ostatnio 3 m-ce temu, jednak teraz po otwarciu worka foliowego (wiem niezbyt wyszukane i nieszczelne zamknięcie, w dodatku przechowywane w pawlaczu w kuchni) zapach przypomina skarpety, choć po przegarnięciu czuć trawę, chmielu raczej nie. Na domiar złego cały pyłek osiadł na dnie worka a szyszki to same łupiny (widoczne na zdjęciach). Jak myślicie jest sens robić 50l na tym starociu? Najbliższe 2 sklepy od Radomia - 80km. Wrzuciłem ogłoszenie o chęci przygarnięcia chmielu w Radomiu i okolicach w dział "Kupię, sprzedam, odstąpię, praca", ale zapytam i tu, czasu coraz mniej. pozdrawiam Pafio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 27 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Tak jak pachnie ten chmiel, tak będzie pachniało piwo, pytanie czy chcesz 50l piwa o takim aromacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pafio Opublikowano 27 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 w takiej sytuacji wój cięta riposta chmieliłby tylko na goryczkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 27 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2014 Kwas izowalerianowy może zostać, t.w. 175°C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się