Skocz do zawartości

Czarny Łiskacz - proszę o sprawdzenie receptury ;)


Drzewo Jeżozwierza

Rekomendowane odpowiedzi

Planuję uwarzyć jakiegoś mocno aromatycznego czarnucha, bardzo mi podchodzi Smokey Joe, ale chciałem coś jeszcze nieco mocniejszego w aromacie i koniecznie smolisto-czarnej barwie, plan jest taki:

 

22l / 14,5-15BLG / 37IBU

 

Słód whisky 3 kg

Pale Ale 2 kg

Czekoladowa pszenica 400 g

Carafa III 300 g

 

Chmiel Marynka 35 g / 60 min

 

Grzybki Danstar Nottingham, zacieranie na wytrawnie.

 

 

Ma to ręce i nogi czy z czymś przegiąłem? :-)

 

 

Pozdrawiam i liczę na podpowiedzi ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

WiHura, Wiedziałem, że to napiszesz :-). Myśli mi się nawet taki ekstremista, ale jeszcze z aromatami palonymi i właśnie koniecznie smolistej barwie, jakie proporcje sugerujesz w takim razie, a może tak płatki drewniane ciosane ze starego podkładu na cichą i fermentacja w beczce po smole ? ;)

Edytowane przez Drzewo Jeżozwierza
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.