Drzewo Jeżozwierza Opublikowano 2 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Planuję uwarzyć jakiegoś mocno aromatycznego czarnucha, bardzo mi podchodzi Smokey Joe, ale chciałem coś jeszcze nieco mocniejszego w aromacie i koniecznie smolisto-czarnej barwie, plan jest taki: 22l / 14,5-15BLG / 37IBU Słód whisky 3 kg Pale Ale 2 kg Czekoladowa pszenica 400 g Carafa III 300 g Chmiel Marynka 35 g / 60 min Grzybki Danstar Nottingham, zacieranie na wytrawnie. Ma to ręce i nogi czy z czymś przegiąłem? :-) Pozdrawiam i liczę na podpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 2 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Przegiąłeś. Za mało sodu whisky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaras Opublikowano 2 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Jak brutala to za mało, jak mocnego castle to może i za dużo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drzewo Jeżozwierza Opublikowano 2 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 (edytowane) WiHura, Wiedziałem, że to napiszesz :-). Myśli mi się nawet taki ekstremista, ale jeszcze z aromatami palonymi i właśnie koniecznie smolistej barwie, jakie proporcje sugerujesz w takim razie, a może tak płatki drewniane ciosane ze starego podkładu na cichą i fermentacja w beczce po smole ? Edytowane 2 Października 2014 przez Drzewo Jeżozwierza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 2 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Zamień pale ale na whisky. Reszta może zostać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drzewo Jeżozwierza Opublikowano 2 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Dzięki, chyba tak też zrobię i zamienię Marynkę na Magnuma bo mam szyszek trochę w lodówce . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się