amorph Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Jako, że mam w swoim otoczeniu osoby, które za najlepsze uważają piwa owocowe chciałbym zrobić coś na kształt piw z Kormorana. Udło mi się przestawić parę osób z Reddsów a to już coś. Na stronie browaru jest opis: "Gdzie tkwi sekret sukcesu Wiśni w Piwie? Do jasnego piwa dodajemy naturalny sok wiśniowy, odrobinę cukru dla złamania wiśniowej kwaskowatości i leżakujemy. Ten długi proces pozwala na odpowiednie ułożenie się smaków i stworzenie z nich doskonałej kompozycji." Nie będę oczywiście pasteryzował więc muszę się liczyć z tym że drożdże zeżrą cały cukier jaki im dać w postaci soku i niewiele tych aromatów może zostać. Czytałem o robieniu piw z "resztek" czyli dodaniu do przefermentowanego już piwa wody i soku ale nie chce mieć tak rozwodnionego piwa. Czy ma ktoś doświadczenie z dodawaniem domowych soków np.: z wiśni, malin, mirabelek, śliwek? Chciałbym rad jak ugryźć ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 W tym wątku sporo informacji na ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się