Skocz do zawartości

Piwo z sokiem owocowym


amorph

Rekomendowane odpowiedzi

Jako, że mam w swoim otoczeniu osoby, które za najlepsze uważają piwa owocowe chciałbym zrobić coś na kształt piw z Kormorana. Udło mi się przestawić parę osób z Reddsów a to już coś. Na stronie browaru jest opis:

 

"Gdzie tkwi sekret sukcesu Wiśni w Piwie?

 

Do jasnego piwa dodajemy naturalny sok wiśniowy, odrobinę cukru dla złamania wiśniowej kwaskowatości i leżakujemy. Ten długi proces pozwala na odpowiednie ułożenie się smaków i stworzenie z nich doskonałej kompozycji."

 

Nie będę oczywiście pasteryzował więc muszę się liczyć z tym że drożdże zeżrą cały cukier jaki im dać w postaci soku i niewiele tych aromatów może zostać. Czytałem o robieniu piw z "resztek" czyli dodaniu do przefermentowanego już piwa wody i soku ale nie chce mieć tak rozwodnionego piwa. Czy ma ktoś doświadczenie z dodawaniem domowych soków np.: z wiśni, malin, mirabelek, śliwek? Chciałbym rad jak ugryźć ten temat.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.