Palagrin Opublikowano 7 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Witam, Mam na imię Tomek, dopiero co zaczynam przygodę z warzeniem piwa. Pierwsza warka jest właśnie za mną (z ekstraktów), kolejną właśnie sie zastanwawiam jaką zrobić czy użyć jakiegoś brewkita czy tylko ekstrakty. W poszukiwaniu natchnienia przejrzałem allegro i znalazłem ekstrakty słodowe w bardzo niskiej cenie: przykładowa aukcja 23zł/1,7kg: http://allegro.pl/slod-ekstrakt-slodowy-jasny-1-7kg-bruntal-sopot-i4585717240.html u innego inny ekstrakt w 6-paku wychodzi po 17zł/1,7kg i to jeszcze ciemny http://allegro.pl/slod-ekstrakt-plynny-1-7kg-na-23l-piwa-5-1gratis-i4650889304.html Brak natomiast jakiś informacji o producencie BrowPol s.c. jakie odczytałem ze zdjęcia jakoś mało mi mówi. Kupował ktoś jest sens, czy to loteria i duże ryzyko. Korzystał ktoś i może coś powiedziec na temat tych tanich ekstraktów? Pozdrawiam Palagrin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 7 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Panie, 23zł to jest tanio? Słodownia sprzedaje ekstrakty po 7zł/kg czyli jakieś 12zł/1,7kg u innego inny ekstrakt w 6-paku wychodzi po 17zł/1,7kg i to jeszcze ciemny http://allegro.pl/sl...4650889304.html To jest jasny ekstrakt. A poza tym popytaj po piekarniach, one używają masę ekstraktów i kupują je w cenach naprawdę bardzo dobrych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palagrin Opublikowano 7 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Dzięki, czy jest sens się tym zainteresować i o to mi chodziło, w piekarni nie mam akurat nikogo znajomego, chociaż kilku znajomych domowych piekarzy mam (też kilka nastawów chleba wcześniej piekłem), ale wszystko bez słodów, sama mąka żytnia + pszenne z ewentualnymi dodatkami słonecznika itp. Nie chciałem oszczędzać na słodzie, żeby później ktoś mi nie powiedział, że w takiej cenie to oczywiste, że musiał być oszukany (dosłodzony cukrem czy coś na ten deseń). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amorph Opublikowano 7 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 A wiesz może do czego piekarnie wykorzystują ekstrakt słodowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaras Opublikowano 7 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Strona WESa trochę rozjaśnia temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 7 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Poszukaj u siebie w okolicy hurtowni z artykułami do piekarni. Tam możesz znaleźć tani ekstrakt słodowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się