Palagrin Opublikowano 7 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Witam, Mam na imię Tomek, dopiero co zaczynam przygodę z warzeniem piwa. Pierwsza warka jest właśnie za mną (z ekstraktów), kolejną właśnie sie zastanwawiam jaką zrobić czy użyć jakiegoś brewkita czy tylko ekstrakty. W poszukiwaniu natchnienia przejrzałem allegro i znalazłem ekstrakty słodowe w bardzo niskiej cenie: przykładowa aukcja 23zł/1,7kg: http://allegro.pl/slod-ekstrakt-slodowy-jasny-1-7kg-bruntal-sopot-i4585717240.html u innego inny ekstrakt w 6-paku wychodzi po 17zł/1,7kg i to jeszcze ciemny http://allegro.pl/slod-ekstrakt-plynny-1-7kg-na-23l-piwa-5-1gratis-i4650889304.html Brak natomiast jakiś informacji o producencie BrowPol s.c. jakie odczytałem ze zdjęcia jakoś mało mi mówi. Kupował ktoś jest sens, czy to loteria i duże ryzyko. Korzystał ktoś i może coś powiedziec na temat tych tanich ekstraktów? Pozdrawiam Palagrin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 7 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Panie, 23zł to jest tanio? Słodownia sprzedaje ekstrakty po 7zł/kg czyli jakieś 12zł/1,7kg u innego inny ekstrakt w 6-paku wychodzi po 17zł/1,7kg i to jeszcze ciemny http://allegro.pl/sl...4650889304.html To jest jasny ekstrakt. A poza tym popytaj po piekarniach, one używają masę ekstraktów i kupują je w cenach naprawdę bardzo dobrych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palagrin Opublikowano 7 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Dzięki, czy jest sens się tym zainteresować i o to mi chodziło, w piekarni nie mam akurat nikogo znajomego, chociaż kilku znajomych domowych piekarzy mam (też kilka nastawów chleba wcześniej piekłem), ale wszystko bez słodów, sama mąka żytnia + pszenne z ewentualnymi dodatkami słonecznika itp. Nie chciałem oszczędzać na słodzie, żeby później ktoś mi nie powiedział, że w takiej cenie to oczywiste, że musiał być oszukany (dosłodzony cukrem czy coś na ten deseń). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amorph Opublikowano 7 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 A wiesz może do czego piekarnie wykorzystują ekstrakt słodowy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaras Opublikowano 7 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Strona WESa trochę rozjaśnia temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 7 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2014 Poszukaj u siebie w okolicy hurtowni z artykułami do piekarni. Tam możesz znaleźć tani ekstrakt słodowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi