KosciaK Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Q.w.ca Doktorku No ale właśnie nie. Szlak to może być górski, a trafia szlag przez "gie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Q.w.ca pudło za sjp PWN: "Szlak i szlag w mianowniku są wymawiane jednakowo, ale w wyrażeniach niech to szlag trafi i podobnych używamy wyrazu szlag – od niemieckiego rzeczownika Schlag 'uderzenie'. ale już wielu tu "droga" trafiła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregi Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Piszecie, że czasami jest straszna męka podgrzewać większe litraże wody. Czy w takim wypadku nie warto zainwestować w izolacje zewnętrzną na garnek (niepalną)? Ja przymierzam także zakup gara 36L na indukcję i także obawiam się sprawności swojej kuchenki. Jak sądzicie czy warto bawić się w izolowanie gara? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santa Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Tak z ciekawości, ile razy w miesiącu te 40-litrowe warki warzycie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rasuh Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Jak się uda i jest potrzeba aby uzupełnić zapasy piwka, oraz jest sezon czyli temperatura dobra w pomieszczeniu gdzie fermentuję to 4 warki po 40 litrów mogę w miesiącu trzasnąć, a przeważnie robię około 2 warek 40 litrowych. W miesiącach letnich robię warki około 20l - 25l z racji fermentowania w chłodziarce do wina, do której wchodzi jeden fermentor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fotoman Opublikowano 29 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Żeby sprawnie warzyć kup taboret gazowy zamiast kombinować czy cztery palniki poryją dno gara. Jak warzyłem na kuchni gazowej (największy palnik 2,7KW) szlak mnie trafiał, Chętnie bym wziął sobie Twoja radę do serca i kupił taboret, nie ma problemu, ale w kuchni gdzie w koło stołu zostaje mi łącznie 1,5m2 będzie trudno go użyć. Niestety mieszkam w bloku i taboret gazowy odpada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 możesz dodatkowo wspomóc się grzałką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się