Jarzyn_waleczny Opublikowano 15 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2017 "Gdybym wiedział to co wiem" cytując klasyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pm347 Opublikowano 25 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2018 Na jakiej wysokości optymalnie ustawić termometr w kegu z pojedynczą parą łopat w mieszadłe (zamontowane u dołu)? Jak daleko od ściany kega? Czy rurkę z sondą termometru lepiej dawać pionowo czy poziomo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burczas Opublikowano 18 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2018 Odświeżę kotleta. Mam keg 30L sterownik ES-10. Czy jest ktoś kto miał by możliwość przerobienia tego na Kadź zacierno -filtracyjna - warzelna też. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanJaqb Opublikowano 28 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2021 (edytowane) Czas odkopać temat z najdalszych czeluści tego forum. 3 lata później. Czy ta konstrukcja nadal się opłaca? Czy są jakieś lepsze pomysły które mi umknęły? A może na tą chwilę w grę wchodzą wyłącznie automaty?? Edytowane 28 Października 2021 przez PanJaqb Robert87 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eneash Opublikowano 30 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 Chyba już tylko automaty zostały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 30 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2021 Wg mnie opłaca sieWysłane z mojego RMX3081 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon8125 Opublikowano 31 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2021 Super robota ? Podziwiam ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamiko Opublikowano 31 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2021 W dniu 28.10.2021 o 21:03, PanJaqb napisał: Czas odkopać temat z najdalszych czeluści tego forum. 3 lata później. Czy ta konstrukcja nadal się opłaca? Czy są jakieś lepsze pomysły które mi umknęły? A może na tą chwilę w grę wchodzą wyłącznie automaty?? Moim zdaniem wszystko zależy od tego co kto potrzebuje. Jesli ktoś lubi się bawić w DIY i do tego ma parę części które mozr wykorzystać to taka inwestycja moze byc korzystna. Jednak przyłożenie karty do czytnika w przypadku automatu jest dużo prostsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witur Opublikowano 31 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2021 3 godziny temu, Adamiko napisał: Jednak przyłożenie karty do czytnika w przypadku automatu jest dużo prostsze Nie tylko przyłożenie karty do czytnika jest prostsze , samo warzenie na automacie jest dużo prostsze i moim zdaniem szybsze - no ale gusta guściki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanJaqb Opublikowano 1 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2021 Warzenie na automacie na pewno jest prostsze, ale sam sprzęt jest droższy wydaję mi się dużo droższy. Mam w planach kupić 2 KEGi 50L + jakiś kociołek do grzania wody do wysładzania Robert87 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witur Opublikowano 1 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2021 36 minut temu, PanJaqb napisał: sam sprzęt jest droższy wydaję mi się dużo droższy Oczywiście że tak - Grainfather g70 to koszt 7,7 K Trochę sporo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 1 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2021 Oczywiście że tak - Grainfather g70 to koszt 7,7 K Trochę sporo Za prawie 8k PLN to mam browar albo nawet 2 browary herms o wybiciu 100l... Dlatego wolę DIY Wysłane z mojego RMX3081 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 1 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2021 1 godzinę temu, PanJaqb napisał: Warzenie na automacie na pewno jest prostsze, ale sam sprzęt jest droższy wydaję mi się dużo droższy. Mam w planach kupić 2 KEGi 50L + jakiś kociołek do grzania wody do wysładzania Ale to dwa różne systemy. Potrzeba więcej miejsca i czasu Godzinę temu, witur napisał: Oczywiście że tak - Grainfather g70 to koszt 7,7 K Trochę sporo Można zakupić o wiele tańsze kociołki 20 minut temu, Robert87 napisał: Za prawie 8k PLN to mam browar albo nawet 2 browary herms o wybiciu 100l... Dlatego wolę DIY Wysłane z mojego RMX3081 przy użyciu Tapatalka To jest wybór między wygodą lub wielkością Robert87 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eneash Opublikowano 1 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2021 Ja przymierzam się do kadzi zaciernej na bazie KEG 50l. Mieszadło z silniczka, FD plus sterownik chyba Pamel PRM. Do tego mam gar 50l który będzie robił za kadź warzelną. Myśle ze warzenie na takim zestawie jest równie proste co na automacie. Rozważam też automat ale tani Royal lub Klarstein tutaj jednak trochę zniechęcają mnie wydajność i trudności w warzeniu mocarzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 1 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2021 FD plus sterownik chyba Pamel PRM. Panie tylko nie to, będziesz klął na siebie i swoich przodków. Ja miałem ten sterownik i z jego zalet to było tylko to, że szybko sprzedałem. Jak chcesz dobry sterownik i kumasz trochę elektrykę/elektronikę/automatykę to jesteś w stanie zrobić sobie sam dobry a nawet genialny sterownik. Jak nie masz takich zdolności to mogę pomóc:) Wysłane z mojego RMX3081 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 1 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2021 12 minut temu, eneash napisał: Ja przymierzam się do kadzi zaciernej na bazie KEG 50l. Mieszadło z silniczka, FD plus sterownik chyba Pamel PRM. Do tego mam gar 50l który będzie robił za kadź warzelną. Myśle ze warzenie na takim zestawie jest równie proste co na automacie. Rozważam też automat ale tani Royal lub Klarstein tutaj jednak trochę zniechęcają mnie wydajność i trudności w warzeniu mocarzy. A myslisz że drogi automat to ma duzą wydajność i uwarzysz mocarza? ps zapewniam w "tanim automacie" można uwarzyć mocniejsze piwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eneash Opublikowano 1 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2021 Absolutnie nie uważam ze drogi maja lepsze wydajności, uważam ze automaty maja niższa wydajność od kadzi z mieszadłem. Robert87 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eneash Opublikowano 1 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2021 19 minutes ago, Robert87 said: Panie tylko nie to, będziesz klął na siebie i swoich przodków. Ja miałem ten sterownik i z jego zalet to było tylko to, że szybko sprzedałem. Jak chcesz dobry sterownik i kumasz trochę elektrykę/elektronikę/automatykę to jesteś w stanie zrobić sobie sam dobry a nawet genialny sterownik. Jak nie masz takich zdolności to mogę pomóc:) Wysłane z mojego RMX3081 przy użyciu Tapatalka Chętnie skorzystam z pomocy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 1 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2021 No to już na priv:)Wysłane z mojego RMX3081 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmk1 Opublikowano 1 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2021 @eneash Jezeli potrzebujesz jakiegos osprzetu do zbudowania to mam troche po swoim projekcie, moge oddac po taniosci Robert87 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 1 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2021 [mention=24403]eneash[/mention] Jezeli potrzebujesz jakiegos osprzetu do zbudowania to mam troche po swoim projekcie, moge oddac po taniosciA co masz ciekawego?Wysłane z mojego RMX3081 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmk1 Opublikowano 1 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2021 (edytowane) 3 minuty temu, Robert87 napisał: A co masz ciekawego? Wysłane z mojego RMX3081 przy użyciu Tapatalka pochwy manometryczne 1/2" 50 mm ss, manometr 1/2" ss, zawor elektromagnetyczny 1/2" 24v ss, nyple, mufki, zlacza pod weze wszystko ss, zlacza camlock, kranik probierczy 1/2" gw i inne duperelki typu o-ringi silikon vmq Edytowane 1 Listopada 2021 przez tmk1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert87 Opublikowano 1 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2021 Napisz priv do mnie Wysłane z mojego RMX3081 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eneash Opublikowano 1 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2021 12 minutes ago, tmk1 said: pochwy manometryczne 1/2" 50 mm ss, manometr 1/2" ss, zawor elektromagnetyczny 1/2" 24v ss, nyple, mufki, zlacza pod weze wszystko ss, zlacza camlock, kranik probierczy 1/2" gw i inne duperelki typu o-ringi silikon vmq Dobrze wiedzieć, odezwę się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smola Opublikowano 6 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2021 W dniu 1.11.2021 o 21:12, tmk1 napisał: zlacza pod weze wszystko ss możesz wrzucić fotkę tych złączy lub dać linka do tych jakie posiadasz? Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi