pafffcio Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 (edytowane) Z tego całego zagłębiania piwowarskiej wiedzy zapomniałem się przywitać W związku z tym czym prędzej zaległości nadrabiam i witam serdecznie wszystkich piwowarów! Rzec parę słów o sobie też wypada, aczkolwiek w tym nigdy mistrzem nie byłem. Imię me Paweł, mieszkam w Poznaniu tu też się urodziłem. Pierwsza warka jeszcze przede mną, aktualnie czekam na sprzęt i surowce, o czym zresztą na tym forum już informowałem, przy okazji kilku pytań. W między czasie staram się zgłębić jak najwięcej wiedzy z warzeniem związanej Wiadomo, że nie samym piwem żyje człowiek, tak więc zgodnie z tą zasadą żyję też filmami. Innymi rzeczami zresztą też, ale to mniej istotne chyba Pozdrawiam, pawcio Edit: Przyszło mi do głowy, że mógłbym się podzielić z Wami skąd w ogóle się o domowym piwowarstwie dowiedziałem. W zasadzie wszystko przez... pogodę xD Na o2.pl była kiedyś informacja, że pogoda w tym roku jest jak znalazł do hodowli chmielu. Wchodzę w artykuł, a tam piszą, że warzenie własnego piwa to nie trudna sprawa, a z własnego chmielu jeszcze przyjemniejsza. Pogooglałem trochę, zebrałem fundusze i tak oto jestem i czekam na swój pierwszy raz Edytowane 7 Września 2009 przez pafffcio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 (edytowane) Witam, witam i sukcesów piwowarskich życzę Edytowane 7 Września 2009 przez pako1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Witanko pozdrawianko:) i samych udanych warek;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 I ja witam, Pierwsza warka niezapomniana, kolejne to już rutyna, więc wszystko przed Tobą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 witam ziomala z za miedzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dori Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 Witam na forum i samych udanych warek życzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyblik Opublikowano 7 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2009 witam i ja, tu zawsze możesz liczyć na pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 8 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 Witaj i o wszystko co związane z piwem i nie tylko pytaj Udanych Warek życzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi