c64club Opublikowano 6 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 (edytowane) W tych ze znanej polskiej firmy skala sie lubi przesuwac, na szczescie jak sie trafi na dobrze przyklejona skale, to odchylka jest stala. Jeden od nich mam, ktory pokazuje -0.8, wiec sobie dodaje te 0.8 do wynikow. Jak sie skala odklei, to sprzet jest do wyrzucenia, bo nigdy nke wiesz czy sie przy wsadzaniu do probwki lilub odkladaniu do kubka nie przesunie i to w czasie jednego warzenia. Ten swoj przed kazdym warzeniem sprawdzam na wodzie 20°C. Termometr przynajmniej latwo trafic (ostatecznie zrobic zgotowych czesci) dobry, z gestosciomierzem tak latwo nie jest. Edytowane 6 Maja 2019 przez c64club Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielony07 Opublikowano 6 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 Chyba mam coś innego, bo patrząc przez lupę mogę osiągnąć dokładność 0.5 . No i menisk .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c64club Opublikowano 6 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2019 (edytowane) Mój w menisku ladnie pokazuje, wlasnie na granicy menisku fajnie widac. Niektore egzemplarze ladnie prosto stoja, inne przewracaja sie i upieraja sie przykleic do scianki menzurki. Swoje boje z cukromierzami opisałem na forum, wraz z wynikami. Edytowane 9 Maja 2019 przez c64club Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi