Mirass Opublikowano 3 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 Witam, No i ja w końcu postanowiłem opisać swoje przygody związane z ważeniem domowego piwa. Pomysł na weżnie własnego piwka powstał gdzieś w roku 2006, ale jat to zwykle bywa brakło czasu i zapału. Teraz mam trochę więcej czasu i jakoś udało się uwarzyć 3 warki. A czemu Łazienkowy – bo zająłem łazienkę na piętrze, praktycznie nikt z niej nie korzysta bo wszyscy wolą prysznic zamiast wanny, a wanna to świetne miejsce do mycia sprzęu. Warka 0 Rok 2006, zakupiłem zestaw Koźlak z Browamatora i leżał aż myszy słód zażarły, Warka 1. Zestaw pszeniczny ze Strzegomia. Był tak zafascynowany, że popieprzyły mi się temperatury i zamiast w 44 to zaczołem blisko 55, ale i tak wyszło niezłe piwko bo się już skończyło, Warka 2. Desitka ze Strzegomia. Zabutelkowana tydzień temu – leży i czeka. Warka 3. W planach Koźlak wg przepisu co go myszy nie zżarły. Nie mam słodu, ale w Środę jadę do Karpacza, więc Strzegom na pewno odwiedzę – zamówiono składam jutro. Pozdrawiam Mirass Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donicjusz Opublikowano 3 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2014 "Warka 0 Rok 2006, zakupiłem zestaw Koźlak z Browamatora i leżał aż myszy słód zażarły,.." bezcenne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 ważeniem domowego waRZeniem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malinowy Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 ważeniem domowego waRZeniem! A ja mam takie fajne urządzonko, dzięki któremu mogę ważyć piwo. Oczywiście, że warzenie jest dużo lepsze ale jak się ma odpowiedni sprzęt i ważyć można Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 A ja mam takie fajne urządzonko Naprawdę zazdraszczam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mirass Opublikowano 4 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Najważniejsze, że wszystkim humory dopisują, Pozdrawiam, Mirass Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi