CytrynaTiaz Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Witam Chciałbym zrobić sobie w domu nalewak z chłodziarką etc. do kegów i pytanie moje brzmi w jakim czasie trzeba by było wypić cały keg żeby miało smak czy nie popsuło się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Keg o jakiej pojemności? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Nie ma tutaj jednoznacznej odpowiedzi... Domyślam się, że pytasz o 19 litrowe Corneliusy? Znam przypadki że piwa trzymane nawet półroku w kegu i wiadomo w lodówce miały się bardzo dobrze Może nawet trochę zyskały na smaku... Najważniejsze to szczelny, czysty, i zagazowany keg - do tego odpowiednia temperatura i naprawdę nie musisz się spieszyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Kiedyś przez 3 miesiące miałem piwo w kegu pepsi chłodzone w lodówce. Wypiłem do dna bez zauważalnych zmian w smaku piwa. Chłodziarki nie używałem, ale o ile mnie pamięć nie myli, piwo szybciej się zepsuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CytrynaTiaz Opublikowano 6 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Chodzi mi o keg 30l i wlasnie sie zastanaiwialem czy dał by radę stać do miesiąca czasu zeby z niego wieczorkiem korzystać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Chodzi mi o keg 30l i wlasnie sie zastanaiwialem czy dał by radę stać do miesiąca czasu zeby z niego wieczorkiem korzystać Cały czas mowa o piwach koncernowych/rzemieślniczych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CytrynaTiaz Opublikowano 6 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Koncernowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PawelH Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 (edytowane) Chodzi mi o keg 30l i wlasnie sie zastanaiwialem czy dał by radę stać do miesiąca czasu zeby z niego wieczorkiem korzystać Trzymany w lodówce wytrzyma ponad miesiąc. Gdybyś jednak wpadł na szalony pomysł korzystania z przepływowej chłodziarki to niestety miesiąc to zdecydowanie za długo... Edytowane 6 Listopada 2014 przez PawelH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 jeżeli będziesz codziennie po nalaniu piwa odpinał głowicę i ją płukał to spokojnie postoi miesiąc albo lepiej. U mnie tylko raz się piwo skwasiło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CytrynaTiaz Opublikowano 6 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 To proszę w takim razie o doradzenie jako ze jestem kompletnym amatorem jak sie za to zabrać zeby mieć nalewak w domu do 30l kegow ? Z chłodziarka czy bez i w lodowce i moze jakieś inne porady albo przestrogi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Kwestia przestrzeni, ja mam małe mieszkanie i schładzarka jest dla mnie idealnej wielkości. Gdybym miał więcej miejsca wstawił bym lodówkę i zamontował w niej krany - plusem lodówki jest mniejsze zużycie prądu i to, że piwo w niej można dłużej przechowywać. Można kupić małą schładzarkę suchą (niestety koszt jest duży), albo troszkę większą schładzarkę mokrą. Wystarczy wywiercić dziurę i zamontować w niej kran, podłączyć keg i działa. Mogę później wstawić fotkę jak ktoś będzie zainteresowany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi