marny_popis Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Witam szanowne grono piwowarów, jest to mój perwszy post więc proszę o wyrozumiałość jeżeli coś będzie nie tak. Mianowicie mam zamiar uwarzyć moje pierwsze ciemne piwo (robust porter) z zacieraniem, (robiłem juz jasne), mam juz recepturęi skład tylko chciałem zapytac kiedy dodać słody karmelowe Strzegom 300 i 600 czy od samego początku czy pod koniec jak palone i czekoladowe. Z góry dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamsky Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 od samego początku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marny_popis Opublikowano 13 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 od samego początku Wielkie dzięki za szybką odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amorph Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Jak pierwszy jak już jest 31 :-)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marny_popis Opublikowano 13 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 ok nie czepiajmy się z tego co pamiętam to pierwszy załorzony przeze mnie, może sie myle bo dawno nie pisałem na forum, ale nie ważne ważne że uzyskałem odpowiedź na pytanie, zamykam temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deathhammer Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 czy pod koniec jak palone i czekoladowe. Słód czekoladowy od początku. Jęczmień palony różnie, zależy od piwowara. Tutaj sobie możesz o tym poczytać: http://www.piwo.org/...ncu-zacierania/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marny_popis Opublikowano 13 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Dzieki, w sobote wazenie to jeszcze moze cos ciekawego wpadnie, mam slody na 2 razy takze raz zrobie na poczatku a pozniej na koniec to bede mial porownanie:) a piwko i tak sie wypije:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Karmelowe można zmielić na pył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Śliwiński Opublikowano 13 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2014 Dzieki, w sobote wazenie to jeszcze moze cos ciekawego wpadnie, mam slody na 2 razy takze raz zrobie na poczatku a pozniej na koniec to bede mial porownanie:) a piwko i tak sie wypije:) A kiedy walka skoro jest ważenie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marny_popis Opublikowano 14 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 (edytowane) Niech bedzie zacieranie Edytowane 14 Listopada 2014 przez marny_popis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bzdzionek Opublikowano 14 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Jak pierwszy jak już jest 31 :-)? A kiedy walka skoro jest ważenie ? Panowie dajcie spokój już z tymi docinkami, kolega zadał konkretne pytanie, otrzymał odpowiedź, więc po co zaśmiecać wątek nic nie wnoszącymi postami. Więcej merytoryki mniej upierdliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marny_popis Opublikowano 14 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Swiete slowa, popieram wiecej konkretow mniej czepialstwa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 14 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2014 Niech bedzie zacieranie Kolega miał na myśli błąd w pisowni: napisałeś ważenie zamiast warzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się