Skocz do zawartości

Śrutownik laboratoryjny


awq

Rekomendowane odpowiedzi

W jaki sposób?

nie wiem dokładnie bo trzeba by się precyzyjnie przyjrzeć jak te żarna pracują ze sobą ale:

1. porównując żarna z PORKETEM, widać, że tu są wewnątrz jakby większe zęby,

2. ziarno po śrutowaniu zawiera zarówno duże kawałki jak i mąkę.

 

IMO, dokładne oględziny i szlifiereczka precyzyjna do ręki :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No właśnie jestem przed pierwszą warką, więc kupie już ześrutowany słód i coś na testy.

hmm... niby nie jest źle, ale raczej żarna trzeba by zmodyfikować trochę.

 

Możesz coś więcej napisać? W jaki sposób?

Zrób tak: zamów słody podstawowe ześrutowane a dodatkowe np karmelowe całe. Te dodatkowe zmielisz w maszynce wg uznania, nawet na mąkę, poznasz śrutownik antyczny PRL :P
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.