GB... Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Kup słody i przetestuj. Najlepiej podobne piwo jak wcześniej, wtedy porównasz wydajność i efektywność, filtrację itp... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awq Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 No właśnie jestem przed pierwszą warką, więc kupie już ześrutowany słód i coś na testy. hmm... niby nie jest źle, ale raczej żarna trzeba by zmodyfikować trochę. Możesz coś więcej napisać? W jaki sposób? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 W jaki sposób? nie wiem dokładnie bo trzeba by się precyzyjnie przyjrzeć jak te żarna pracują ze sobą ale: 1. porównując żarna z PORKETEM, widać, że tu są wewnątrz jakby większe zęby, 2. ziarno po śrutowaniu zawiera zarówno duże kawałki jak i mąkę. IMO, dokładne oględziny i szlifiereczka precyzyjna do ręki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 No właśnie jestem przed pierwszą warką, więc kupie już ześrutowany słód i coś na testy. hmm... niby nie jest źle, ale raczej żarna trzeba by zmodyfikować trochę. Możesz coś więcej napisać? W jaki sposób? Zrób tak: zamów słody podstawowe ześrutowane a dodatkowe np karmelowe całe. Te dodatkowe zmielisz w maszynce wg uznania, nawet na mąkę, poznasz śrutownik antyczny PRL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się